dimarts, 21 d’octubre del 2014

La Plataforma 11×12 davant la vaga del SE

Les organitzacions firmants d’aquest manifest volem mostrar el nostre rebuig a la nova convocatoria de vaga estatal de 72 hores que elSindicato de Estudiantes (SE) realitzarà a les nostres nacions els diez 21, 22 i 23 d’octubre. De nou, les organitzacions estudiantils d’esquerres i revolucionàries dels pobles oprimits de l’Estat espanyol denunciem unes practiques i dinàmiques a les que ja estem plantant cara des de fa temps.
Són moltes les vegades que el nostre treball de base diari ha hagut de conviure amb l’estratègia desestabilitzadora que el SE utilitza per convocar vagues en solitari, de forma unilateral; sense comptar amb cap dels agents en lluita constant i obviant les línies tàctico-estratègiques que cada Moviment Estudiantil nacional ha decidit adoptar donada la conjuntura política. Tanmateix, és aquest treball el què porta a una de les organitzacions firmants (el SEPC) a apostar per una convocatoria de vaga el dia 23 al País Valencià donat que els tempos polítics requereixen una demostració de força per part d’un Moviment Estudiantil creixent; fet que no implica que deixem de denunciar les practiques espanyolistes del Sindicato de Estudiantes.
S’intenta imposar un ritme centralista a les organitzacions que treballem de forma constant per construir una educació pública i de qualitat a les nostres pròpies nacions. A més a més, aquestes convocatòries de vaga entren en contradicció absoluta amb les necessitats dels diferents processos d’emancipació nacional. Aquests es basen en un aposta ferma per la construcció d’una estratègia de coordinació, cooperació i d’unitat popular des de les bases, als nostres centres i en tots els sectors de les nostres societats i per part de tots els agents en lluita que volem construir una alternativa real i palpable al projecte nacional espanyol, capitalista i patriarcal.
És per això que davant de totes aquestes ingerències, dinàmiques destructives i alienes a la realitat de les nostres nacions; fem bandera de l’internacionalisme com a única eina vàlida de coordinació entre els pobles: des de la igualtat, el respecte i el recolzament mutu en la construcció d’uns sistemes educatius propis. D’una educació de i per als pobles.
Educación del pueblo y para los pueblos! – #ParaLosPueblos
Yesca
Educació del poble i pels pobles! – #PelsPobles
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Hezkuntza herritik eta herrientzat! – #Herrientzat
Ikasle Abertzaleak
Educaçom do povo e para o povo! – #ParaOsPovos
AGIR
Educación do pobo e para o pobo!-.#ParaOsPobos
Liga Estudantil Galega