dissabte, 11 d’octubre del 2014

[Crònica] El 9 d’octubre, recuperem la nostra història!

Aquesta setmana, el País Valencià i, en concret, la ciutat de valència han viscut una jornada reivindicativa , el nou d’octubre, en la que tradicionalment es celebrava l’entrada de Jaume I a la ciutat de valència però que ja s’ha convertit en una diada de lluita pels nostres drets nacionals socials i de gènere. Front a la concepció electoralista que ha volgut donar a aquesta diada la comissió organitzadora, l’esquerra independentista i el SEPC hem participat aportant el nostre discurs i reclamant el que realment som els valencians.
El SEPC valencià ha participat activament en les mobilitzacions pel nou d’octubre amb actes com el del passat dimecres 8, en el que estudiants de la UV i la UPV van desplegar una estelada gegant des de la façana de la facultat de Filologia, traducció i comunicació de la UV, reivindicant així la unitat nacional dels PPCC i convocant a la manifestació que tindria lloc al dia següent. L’estelada gegant anava acompanyada per una pancarta amb el lema “Recuperem la història del País Valencià”, amb el qual volíem reivindicar que el nou d’octubre és, mes enllà de la simple rememoració de l’entrada d’un rei a la ciutat de valència, una diada en la que històricament els valencians han sortit al carrer per a reivindicar els seus drets. Aquesta acció ha tingut una gran repercussió mediàtica i social, ja que ha arribat a una gran part de l’estudiantat valencià i ha tingut gran presència a la premsa, en mitjans com l’Accent, El Punt/Avuí, Ara o La veu del País Valencià però també als mitjans de la caverna espanyolista com ABC, Las Provincias o Informativos Telecinco.
El SEPC va participar juntament amb la resta de l’esquerra independentista de la manifestació que va tindre lloc la vesprada del nou d’octubre. A pesar de que aquesta anava convocada per una comissió formada pel tripartit valencià que havia intentat convertir-la en una jornada electoralista, l’esquerra independentista va fer la seua pròpia convocatòria, sota el lema “Per canviar-ho tot, Desobeïm!”, que va agrupar mes de 500 persones de les 4000 assistents a la manifestació. Per la nostra part, el SEPC juntament amb Arran portarem una pancarta amb el lema “El jovent construïm un futur digne” amb la qual preteníem donar una visió juvenil a la diada. La pancarta de capçalera va anar precedida d’una estelada gegant i al llarg de la manifestació van haver actuacions de dolçainers i de muixerangues. El bloc de l’esquerra independentista es va aturar abans del final de la manifestació per a fer el seu acte polític per separat. En aquest acte de tancament es va fer un parlament a càrrec de Màrius Fullana, coordinador de les AMPA de Burjassot i es va llegir el manifest que signaven les organitzacions de l’esquerra independentista.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans,
València, octubre 2014