dimarts, 28 d’octubre del 2014

Crònica de la Vaga 23O. O els seus privilegis o la nostra dignitat!

Aquest 24 d’octubre s’han parat les classes a tot el País Valencià amb una vaga estudiantil que ha sigut un èxit de participació, i ha buidat les aules d’estudiants per dur-los al carrer.
Així, a Castelló es va organitzar una jornada d’aturada estudiantil amb una manifestació al matí. Per la vesprada es va convocar una altra manifestació, aquesta vegada amb la participació del personal docent de la universitat. A secundària, es va convocar una jornada de vaga unitària junt amb ACC que va ser un èxit en participació.
A Alacant es va participar, per part del SEPC d’una manifestació d’estudiants de secundària el dimecres 22 de la mà de la Coordinadora d’Estudiants de l’Alacantí, plataforma creada amb altres col·lectius d’estudiants per tal d’afrontar la vaga.
Aquella mateixa nit es va ocupar la Facultat de Filosofia i Lletres i pel matí següent es va procedir, no sense dificultats, a fer uns piquets en tot moment boicotejats pel personal de seguretat de la Universitat d’Alacant. Per la vesprada d’aquest dia 23 es va participar en la manifestació convocada per la Plataforma per l’ensenyament públic, la qual va ser un èxit de participació.
ALACANT
Manifestació a Alacant el dia 23 d’octubre
Per últim, a la ciutat de València la convocatòria d’aquesta jornada ha estat feta unitàriament per tots els sindicats d’esquerres de la universitat, com són SEPC, BEA, ACC o FEU. A més, també s’han sumat a la iniciativa l’assemblea de Blasco Ibáñez, UPV i Burjassot. Aquesta convocatòria per part de tot el sector d’esquerres universitari ha fet veure als carrers una imatge unitària integrada dins d’aquest bloc hegemònic d’organitzacions dins del moviment estudiantil.
Durant tot el matí l’activitat ha estat tranquil·la als campus, havent aconseguit els estudiants tancar per complet les facultats de Psicología, Història i Filosofia. Per altra banda l’assistència a tot el campus de Tarongers així com a facultats com la de Filologia ha sigut nul·la.
L’acte de protesta més important ha estat la manifestació, en la qual s’ha vist una imatge d’unitat estudiantil en defensa de l’educació pública. La protesta ha reunit a milers de persones, constituint un èxit molt notable en participació i donant una gran imatge d’unitat estudiantil. A la fi de la marxa s’ha llegit un manifest unitari dels sindicats abans esmentats.
Al capdavall, pensem que la convocatòria de vaga ha sigut un èxit tant per l’alta participació dels estudiants com per la implicació de totes les militants del SEPC del País Valencià que han fet un gran esforç per tal de coordinar la jornada i convertir-la en una protesta amb contingut, participació i força.
VALENCIA
Manifestació unitària a Valènica el 23-O

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans,
23 d’octubre de 2014, País Valencià, Països Catalans