dissabte, 30 de novembre del 2013

Solidaritat a Barcelona, Palma i Alacant: tres ciutats, la mateixa llengua, el mateix país

Des de fa dos dies, les diferents seus d’Unión, Progreso y Democracia d’arreu dels Països Catalans han presenciat el rebuig a les seves polítiques criminalitzadores per part de les estudiants del SEPC.
Ahir28 de novembre, es va ocupar la seu d’Unión, Progreso y Democracia de Barcelona. Va ser una acció simbòlica i totalment pacífica que d’igual manera que la resta d’accions que a continuació reivindiquem forma part de la campanya “Defensar la llengua no és cap delicte”.
Cap a dos quarts de sis de la tarda una trentena d’estudiants va entrar de forma pacífica a la seu i va despenjar una pancarta amb el lema de la campanya. Una hora més tard, els Mossos d’Esquadra van identificar totes les estudiants que es trobaven dins, que van abandonar la seu de forma tranquil•la i es van concentrar davant de l’edifici mentre esperaven les companyes que encara eren dins. Crits i càntics com: “Si ens toquen a una ens toquen a totes” se sentien des de fora per donar suport a els cinc encausats.
upydUA
Seu d’UPyD a Alacant
La solidaritat amb les estudiants de la UAB també arribà a Alacant. El dia 27 de novembre, estudiants del SEPC van atacar simbòlicament la seu d’UPyD tirant ous de pintura perquè prenguin consciència que la repressió té una conseqüència: la solidaritat, l’enfortiment dels vincles entre les que creiem en els Països Catalans i que els defensarem davant totes aquelles que en volen negar l’existència.
Les mostres de solidaritat també van arribar a les Illes Balears i Pitiüses. La seu d’UPyD de Palma també va sofrir l’esclat d’ous de pintura que els recordaven que, colze a colze amb les estudiants del Principat i del País Valencià, no ens aturaríem davant la seva repressió. D’igual manera que a Barcelona, s’hi va penjar una pancarta amb el lema de la campanya (Defensar la llengua no és cap delicte).
Mallorca1
Pancarta davant la seu d’UPyD de Palma
Podem veure, d’aquesta manera, com les mostres de solidaritat són presents arreu dels Països Catalans. La campanya conjunta entre el SEPC i Alerta Solidària Defensar la llengua no és cap delicte! és fruit de la imputació de cinc companys després que el 5 de març de 2010 es fes boicot un acte d’UPyD a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Aquell dia, UPyD pretenia realitzar una acte que consistia en una conferència de la líder d’aquest partit, Rosa Díez. Totes coneixem la seva ideologia marcadament espanyolista i les seves declaracions demagògiques sobre la situació política actual. Sabem prou bé les intencions polítiques d’aquest partit: construir un estat uniforme i centralista a nivell polític i espanyolitzar els Països Catalans.
Com era d’esperar, UPyD -en sintonia amb la seva dinàmica habitual de persecució de l’independentisme català- va presentar una denúncia pels fets ocorreguts.
Actualment tenim cinc companys imputats, acusats de delicte de provocació a l’odi i la violència contra grups i associacions, quan són ells els que utilitzen l’odi contra la nació i la llengua catalana per obtenir rèdit polític; delicte per impedir el legítim ús de les llibertats de reunió o manifestació, quan és el moviment estudiantil el que contínuament pateix la repressió de les forces de seguretat i és criminalitzat en les seves mobilitzacions; delicte de coacció, quan vam veure aquell dia que les estudiants també van rebre coaccions dels militants d’UPyD i el deganat; i delicte de desordres públics, quan va ser una acció pacífica que no va causar cap mena de desperfecte.
Als cinc companys encausat els demanen 6 anys i mig de presó i una multa de 22 mesos per cadascun d’ells, sumant entre tots una pena de més de 30 anys de presó.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans rebutgem, amb aquestes accions, l’actuació d’aquest partit polític, que preténcriminalitzar el moviment independentista català, mentre veiem com les institucions i la justícia espanyoles segueixen reprimint-nos.
Exigim, per tant, la retirada de l’acusació als encausats i reafirmem el nostre compromís de seguir lluitant per una educació catalana, que es desenvolupi en el marc dels Països Catalans. I així, seguint l’esperit de la campanya Som Força d’Alerta Solidària, seguirem passant a l’atac contra tots aquells que ens criminalitzin, no estarem callades davant la repressió del moviment estudiantil ni davant els atacs a l’independentisme combatiu.
DEFENSAR LA LLENGUA NO ÉS CAP DELICTE!
SOM FORÇA PER PASSAR A L’ATAC!
Alerta Solidària
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 29 de novembre de 2013