dimarts, 19 de novembre del 2013

Posicionament del SEPC davant la convocatòria de vaga el 20-N

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem donar a conèixer amb aquest comunicat el nostre posicionament respecte la vaga general educativa convocada pel “Sindicato de Estudiantes” el pròxim 20 de novembre. Des del SEPC no donem suport a aquesta convocatòria, ni a nivell universitari ni de Secundària.
Com a sindicat de base, entenem que el procediment seguit pel SE a l’hora de convocar aquesta vaga entra en flagrant contradicció amb la pràctica assembleària que realitzem i potenciem.
Un com més hem vist com un sindicat allunyat de les bases, que no té contacte amb la realitat de la comunitat educativa, convoca de forma unilateral una altra mobilització, sense comptar amb la resta de sindicats que treballen en l’àmbit de l’ensenyament. Tot i no rebre suport de cap altre sindicat, el “Sindicato de Estudiantes” ha seguit amb la convocatòria en solitari.
Rebutgem aquesta pràctica poc democràtica, entenent que és contrària als nostres principis d’assemblearisme i unitat popular. Comprenem que hi ha espais de coordinació sindical a nivell educatiu, i que és des d’aquests espais des d’on han de sortir aquestes convocatòries.
Cansades ja d’aquestes pràctiques reincidents que exclouen l’acció política que duen a terme estudiants, professorat i famílies, hem decidit no donar-hi suport.
Remarquem, però, que això no significa no recolzar les demandes i reivindicacions que emmarcaran aquest dia de vaga. Ans el contrari, precisament perquè estem fartes de les imposicions dutes a terme tant pel Govern Espanyol com pels diferents governs dels territoris que conformen els Països Catalans, apostem per una organització de les bases com a única via possible per fer-hi front. A més, ampliem les nostres reivindicacions, i apostem per la construcció d’un altre model educatiu pel poble i per al poble, entenent que hem de superar l’acció defensiva a les contínues reformes per iniciar un procés de proposició i construcció.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens comprometem a seguir en peu de guerra contra totes aquestes pràctiques imposades, que ens oprimeixen cada dia més com a classe, com a estudiants i com a catalanes. Alhora, seguirem construint una alternativa educativa, que defensi un ensenyament públic, popular, antipatriarcal, català i de qualitat!
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
18 de novembre de 2013