dimecres, 23 de maig del 2012

Valoració de la jornada de vaga del 22M

Ahir, dimarts 22 de maig, tota la comunitat educativa estava convocada a vaga, des de les escoles bressol a les universitats. Milers de persones es varen mobilitzar arreu dels Països Catalans per defensar el nostre dret a una educació pública i de qualitat.
 
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) en fem una valoració molt positiva. Les primeres dades de participació indiquen que a Barcelona es varen manifestar 150.000 persones, a València 60.000, a Alacant 25.000, a Castelló 15.000, a Lleida 5.000, a Girona i Tarragona 3.000 i a Elx 2.500 persones a part de moltes altres concentracions a desenes de localitats.
 
A més de les multitudinàries manifestacions també es varen ocupar molts de campus (UB, UPC, UAB, UPF, UdG, UVEG,...), es varen fer concentracions a les Conselleries d’Educació del País Valencià i de les Illes Balears (aquesta finalment es va ocupar), talls de carreteres, accions reivindicatives...
 
Tot i això cal recordar que la vaga no és el final sinó que sols és un mitjà. Cal donar (i li donarem) una continuació a les reclamacions que milers de veus varen fer sentir ahir al carrer. El decret Wert és un dels majors atacs fets mai a l’educació pública i de qualitat i, per tant, mentre aquest segueixi en vigor, nosaltres seguirem treballant des dels instituts i les universitats de tots els Països Catalans per la seva derogació. Recordem que encara avui segueixen ocupats els rectorats de la UAB i de la UdG i a la UPF segueixen acampant.
 
Finalment animar a tota la comunitat educativa a seguir la lluita per l’educació publica i de qualitat. No ens deixarem retallar!
 
 
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 23 de Maig del 2012