dimarts, 25 de març del 2014

Posicionament del SEPC davant la convocatòria de vaga del SE el 26 i 27 de març

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans volem donar a conèixer amb aquest comunicat el nostre posicionament respecte la vaga d’estudiants convocada a nivell estatal pel Sindicato de Estudiantes els pròxims 26 i 27 de març. El SEPC no donem suport a aquesta convocatòria, ni a nivell universitari ni de secundària.
Fa temps que denunciem l’estratègia desmobilitzadora que el SE adopta com a eina suposadament de lluita. Com a sindicat de base que som, assembleari, que treballem amb altres col·lectius i duem anys construint una alternativa colze a colze amb plataformes, sindicats, assemblees… en lluita del món educatiu; entenem que el procediment seguit pel SE a l’hora de convocar aquesta vaga entra en flagrant contradicció amb la dinàmica de lluita i construcció que realitzem i potenciem.
Ens trobem que de nou hem de denunciar les pràctiques del SE: sindicat allunyat de les bases, que no té contacte amb la realitat de la comunitat educativa i que7 convoca de nou, de forma unilateral, una altra mobilització sense comptar amb la resta d’agentsque treballen en l’àmbit de l’ensenyament. Tot i no rebre cap suport d’altres organitzacions, el Sindicato de Estudiantes segueix amb la seva convocatòria en solitari.
lleida sergi queraltRebutgem aquesta pràctica antidemocràtica, entenent que és contrària als nostres principis d’assemblearisme i de bastir la Unitat Popular. Comprenem que hi ha espais de coordinació del Moviment Estudiantil a nivell educatiu, i que és des d’aquests espais des d’on han de sorgir aquestes convocatòries.
Cansades ja d’aquestes pràctiques reincidents que pretenen apropiar-se de l’acció política que duen a terme estudiants, professorat i famílies cada dia de l’any, decidim novament no recolzar aquesta vaga estatal.
Volem remarcar això no significa no recolzar les demandes i reivindicacions que emmarcaran aquests dies. Ans el contrari, precisament perquè estem fartes de les imposicions dutes a terme tant pel Govern Espanyol com pels diferents governs dels territoris que conformen els Països Catalans, apostem per una organització real de les bases com a única via possible per construir un contrapoder que els faci front. A més a més, reiterem de nou el nostre compromís per la construcció d’un altre model educatiu del poble i pel poble, entenent que hem de superar l’acció defensiva a les contínues reformes per iniciar un procés de proposició i construcció.
Entenem també que aquesta convocatòria feta a nivell estatal no respecta ni reconeix les realitats, ritmes i reivindicacions pròpies del Moviment Estudiantil respectiu de cada poble i nació oprimida que conviuen dins l’Estat espanyol. El SEPC treballem i treballarem colze a colze amb aquestes nacions, sempre des de la igualtat i el respecte mutu, amb l’internacionalisme com a principi fonamental d’acció i coordinació.  És per això també que denunciem que el SE s’hagi apropiat de les dates de mobilitzacions que en un inici convocà Ikasle Abertzaleak per transformar-les en dates de mobilització estatal i, així, diluir les reivindicacions pròpies de les companyes del País Basc.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens comprometem a seguir en peu de guerra contra totes aquestes pràctiques i seguir fermes al marge de tots aquells agents desestabilitzadors com el Sindicato d’Estudiantes. La nostra aposta és clara i coherent: combatrem tot allò que ens oprimeix cada dia més com a classe, com a estudiants i com a poble; i seguirem construint una alternativa educativa que defensi un ensenyament públic, popular, antipatriarcal, català i de qualitat.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
25 de març de 2013