dimecres, 12 de març del 2014

Mocions en solidaritat als cinc imputats per UPyD i en defensa del dret de reunió i manifestació

El passat mes de febrer es varen presentar mocions en alguns ajuntaments del Principat de Catalunya, com el de Cerdanyola. En aquest últim la proposta va ser aprovada amb el vot favorable de Compromís, ERC, ICV-EUiA, PSC i CiU, i l’abstenció del PP.
Aquí podeu llegir la moció presentada:
El 5 de març de 2010 el partit Unión, Progreso y Democracia va organitzar un acte de propaganda anticatalanista a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona consistent en una conferència de la líder del partit, Rosa Díez. Davant d’això un centenar d’estudiants van accedir a l’Aula Magna on s’anava a produir l’esdeveniment i mitjançant crits i càntics van palesar el seu rebuig al discurs d’aquest partit polític.
Per motiu d’aquestes protestes de fa 4 anys van ser imputats cinc independentistes, als quals UPyD, en un escrit d’acusació esperpèntic, els demana sis anys i mig de presó i vint-i-dos mesos de pena multa a cadascun d’ells pels càrrecs de provocació a l’odi i la violència contra grups i associacions; impedir el legítim ús de les llibertats de reunió o manifestació; coaccions i desordres públics.
Unión, Progreso y Democracia i Rosa Díez encapçalen un moviment espanyolista que treu el seu rèdit electoral mitjançant la catalanofòbia amb actes i campanyes com el realitzat a la UAB. Les seves propostes polítiques giren al voltant d’un Estat uniforme i centralista a nivell polític i l’assimilació cultural hispànica de la nació catalana. No se’ls han caigut els anells a l’hora de demanar la il·legalització de partits polítics independentistes i la persecució dels seus partidaris, la supressió de les comunitats autònomes, el retorn de les competències a l’Estat o l’eliminació de les polítiques de normalització de les llengües minoritzades com el català, el basc o el gallec.
El partit de Rosa Díez utilitza l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi d’enfrontar i crispar la ciutadania. L’acte realitzat a la UAB forma part d’aquesta campanya de crispació i no tenia cap mena de rigor acadèmic, més enllà de la propaganda electoral espanyolista.
ATÈS que les persones imputades no van realitzar cap acte delictiu i se’ls ha imputat pel simple fet de sostenir la pancarta i ser la cara visible de la protesta.
ATÈS que els delictes imputats per part de l’acusació particular no es corresponen amb cap de les conductes realitzades per les persones acusades.
ATÈS que la pena sol·licitada és exagerada pels delictes dels que se’ls acusa.
És per tot això que el Grup Municipal del Compromís per Cerdanyola sol·licita al Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola l’adopció dels següents acords:
Primer – Solidaritzar-nos amb l’Aitor, l’Eudald, en Guillem, na Laura i l’Oriol, com a participants d’aquesta protesta pacífica contra la ideologia catalanofòbica del partit representat per Rosa Díez.
Segon – Demanar al Jutjat del Penal número 1 de Sabadell l’absolució de les 5 persones imputades.
Tercer – Fer arribar aquest acord al Ministeri de Justícia, al jutge degà dels Jutjats de Sabadell i a Alerta Solidària.