dimecres, 26 de març del 2014

Construïm l’educació dels pobles i pels pobles!

Les organitzacions sotasignants volem fer públic el nostre rebuig a la convocatòria de vaga estatal de 48 hores que el Sindicato de Estudiantes (SE) realitzarà a les nostres nacions el dia d’avui i demà (26 i 27 de març). De nou, els col·lectius i sindicats estudiantils d’esquerres i revolucionaris dels pobles oprimits de l’Estat espanyol ens veiem obligades a posicionar-nos davant d’unes pràctiques i dinàmiques a les que lamentablement ja venim fent front de fa temps.
Són moltes les vegades que el nostre treball de base diari ha hagut de conviure amb l’estratègia desestabiltizadora que el SE utilitza per convocar vagues en solitari, de forma unilateral; sense comptar amb cap dels agents en lluita constant i obviant els ritmes, estratègies i posicionaments que cada Moviment Estudiantil nacional ha decidit adoptar.
Aquest cop hem vist com el SE s’apropiava de la data de convocatòria de vaga d’Ikasle Abertzaleak (Euskal Herria), fent extensible la jornada a tot l’Estat i diluint així l’essència d’aquesta. Dins de la dinàmica de l’estat de mobilització indefinida en què està immersa IA, és necessari no confondre les dos convocatòries, doncs mentre una és fruit d’un treball constant en molts centres educatius l’altre arriba com a solució il·lusòria. Si bé la del SE es vesteix de retòrica progressista sabem bé que els objectius que persegueix trunquen les reivindicacions pròpies de les estudiants d’Euskal Herria. Si no fós així, hauríem vist com es mobilitzaven intentant-se coordinar amb el SEPC i les plataformes unitàries dels Països Catalans el passat 27F o amb AGIR, la Liga Estudantil Galega i Comités el passat 20F a Galiza.
No només les dates no estan consultades amb tots aquells col·lectius que dia a dia treballem colze a colze per construir una educació popular a les nostres realitats nacionals pròpies sinó que la praxis que utilitzen per convocar-les entra en contradicció absoluta amb els processos d’emancipació nacional que volem potenciar. Aquests es basen en una aposta ferma per la construcció de la unitat popular als nostres centres i a tots els sectors de les nostres societats, una estratègia de coordinació i cooperació de tots els agents en lluita que volem construir una alternativa real i palpable a l’Estat espanyol, al capitalisme i al patriarcat. 
És per això que davant de totes aquestes ingerències, dinàmiques destructives i alienes a la realitat de les nostres nacions; fem bandera de l’internacionalisme com a única eina vàlida de coordinació entre els pobles: des de la igualtat, el respecte i el recolzament mutu en el camí de la construcció dels nostres propis sistemes educatius. 
Educación del pueblo y para los pueblos! – #ParaLosPueblos
Educació del poble i pels pobles! – #PelsPobles
Educaçom do povo e para o povo! – #ParaOsPovos
Educación do pobo e para o pobo! – #ParaOsPobos
Hezkuntza herritik eta herrientzat! – #Herrientzat

AGIR
Ikasle Abertzaleak
Liga Estudantil Galega
Sindicato Andaluz de Trabajadores – Juventud
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans