dijous, 24 d’octubre del 2013

Vaga educativa 24 d'Octubre- UJI (Castelló).

Ja a les sis del matí començaven a organitzar-se els piquets, repartint-se per les diferents portes d'accés i penjant pancartes a la parada del tramvia, diferents facultats, i el pont de damunt de la carretera que passa pel costat de l'universitat.

A les sis i quart els piquets ja estaven completament coordinats per poder situar-se i impedint l'accés als cotxes amb barricades fetes de contenidors, rodes i fusta.

Un cop situats i avançant el matí ha començat a agrupar-se alguns petits grups d'esquirols que han protagonitzat petits conflictes amb alguns i algunes integrants dels piquets.

Mentrestant la policia vigilava totes les portes i gravaven e incitaven alguns piquets, cada cop apropant-se més a les estudiantes. Afortunadament no ha hagut cap detenció ni confrontació violenta i repressiva de les forces de policia.

Ben avançat el dia els piquets s'han reagrupat per anar a fer un cerca-aules fins aconseguir buidar les poques classes que hi havien, amb nombres reduïts d'alumnes, i d'altres on els professors els havien coaccionat per no fer vaga.

A la Facultat de Jurídiques i Econòmiques s'ha viscut un petit moment de tensió entre la seguretat de l'universitat i els grups d'estudiants que han portat a terme una acció reivindicativa contra la seu del “Banco Santander” que està situada dins de la facultat, en mostra de rebuig contra la seua presència i les accions contra la classe treballadora per part de la banca. La seguretat ha intentat impedir-ho però una fila de manifestants ha evitat que la prengueren amb ningú.

En la universitat el seguiment de la vaga ha estat del 97%, amb algunes variacions entre facultats, un xifra molt més positiva i contundent que altres vagues. Durant el dia als instituts ha hagut un piquet itinerant i col·lectiu fent la seua feina a diferents centres de la ciutat.

Després del migdia l'estudiantat ha anat enllestint la manifestació de la vesprada, que ha començat a les 18:30 a la Plaça MªAgustina.

Els estudiants del FEUP, juntament amb l'alumnat d'institut del SEPC i “Acontracorrent” s'han situat a la capçalera de la manifestació com s'havia acordat a l'assemblea, malgrat l'incial rebuig i les critiques d'alguns militants d'UGT i CCOO que opinaven merèixer anar davant de tothom, que durant tot el recorregut han 
intentat mantindre la distància amb l'estudiantat.

Finalment s'ha llegit el manifest conjunt en primer lloc, abans d'altres sindicats, i altre per finalitzar l'acte, davant Subdelegació de govern i dos furgons policials