dimecres, 23 d’octubre del 2013

Música combativa: una història de repressió



Companys i companyes,

des del Front d'Estudiants per la Universitat Pública us informem que la xerrada “Música combativa: una història de repressió”, la qual ha estat censurada del cicle de conferències oferit pel Consell de l'Estudiantat, igualment se durà a terme a la nostra universitat. L'assemblea del FEUP, davant la indignació i el malestar generat per l'atac a la llibertat d'expressió que ha suposat la prohibició d'aquest acte per part del rectorat, ha decidit organitzar-la i plantar cara a la política de repressió i censura que ha adoptat l'equip rectoral de la universitat.

D'aquesta forma, l'acte segueix previst per al dimecres 30 d'octubre a les 12:00, a falta de confirmar l'aula on es realitzarà. Així, entenem que si bé poden impedir, atemptant contra la democràcia i la pluralitat d'opinions, que un òrgan com el Consell de l'Estudiantat organitze la xerrada, no pot fer-ho si el moviment estudiantil de la universitat així ho decideix. Ningú no pot impedir l’entrada a la universitat a cap persona i, per tant, el rectorat no ens pot impedir que continuem endavant en l’organització de l’acte.

Des del FEUP us convidem a participar en aquesta taula rodona per tal de poder entendre, de la mà d'una sèrie d'artistes amb un llarg recorregut i una ampla experiència, com ha evolucionat la música crítica i combativa al llarg dels anys i fins al dia d'avui. 

Defensem el dret de totes les persones d’expressar-se i donem l'oportunitat de fer-ho a aquells que menys possibilitats tenen. Juan Ramón Rodríguez, ha sigut criminalitzat per tots els mitjans possibles, quan aquest ha passat per la presó i ha complert la seua condemna.

Critiquem l'actitud del rectorat, qui en lloc de posicionar-se del costat de la llibertat d'expressió, la reinserció social i l'actitud reivindicativa de les injustícies actuals censura l'acte per evitar debats, per evitar malestar i problemàtiques i seguir aparentant ser la universitat que no som.