dissabte, 22 de novembre del 2014

[CONCENTRACIÓ ÀGORA-UJI] La Universitat la fem l'Estudiantat!

LA UNIVERSITAT LA FEM L'ESTUDIANTAT

Des del Front d'Estudiants per la Universitat Pública us convoquem a una concentració el proper dijous 27 de novembre per informar a l’estudiantat de les actuals problemàtiques que patim a la Universitat i manifestar les següents reivindicacions:

- Informar del nou model educatiu que vol impulsar l’actual ministre d’educació, el conegut com “3+2”, que consisteix en la reducció dels Graus a 3 anys amb l'obligatorietat de cursar un Màster després. La qual cosa suposaria per als estudiants un encariment de les taxes de matrícula i un augment dels requisits per a optar a les beques del Ministeri (nota mitjana d'un 7). Un model que busca elititzar encara més la Universitat Pública per a què només estiga a l’abast d'uns pocs privilegiats.

- Denunciar l’actuació de la Universitat respecte a l’emissió de certificats de capacitació per a l’ensenyament en Valencià, ja que aquests no s’han elaborat conforme a la normativa vigent des de 2013, i està originant problemes entre els alumnes ja graduats de Magisteri. Arran d’això, reivindicar la gratuïtat de la formació en els exàmens certificadors dels nivells B2 en Anglès i C1 en Valencià per a tots els estudiants.

- Denunciar la existència d'un òrgan com el Consell Social en la Universitat, que serveix de porta d’entrada per a què els empresaris puguen prendre decisions respecte als nostres estudis i la vida acadèmica dels estudiants.

- Denunciar la cessió d'un espai de la Universitat al Restaurant Àgora fent cas omís a les propostes que l’estudiantat va fer per al seu ús, i més, quan estem exigent unes cantines amb preus populars, que estiguen a l’abast dels estudiants.

- Facilitar l'accés a la Universitat a l’estudiantat que resideix en pobles propers a Castelló. Així com reivindicar bons de transport accessibles per a l’estudiantat en les vies que comuniquen el centre de Castelló amb el Campus i l’emissió de beques per a transport per part de la Universitat.

- Per finalitzar, mostrar el nostre rebuig al “Conveni de col·laboració entre l'ajuntament de Castelló de la Plana i la Universitat Jaume I” que permet l’entrada de la grua municipal i de la policia local al nostre Campus.

DIJOUS 27 A LES 13:00h TOTS I TOTES A L'ÀGORA PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS. US ESPEREM!