dilluns, 27 de gener del 2014

Cassolada contra el tancament de Catalunya Ràdio


PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Dimecres 22 · 20:00 · davant de la Subdelegació de Govern
Des de l'Esquerra Independentista de la Plana (EIP) volem manifestar el nostre pesar i el nostre ferm rebuig davant les ofensives de l'estat espanyol a la llengua i cultura catalanes, una mostra de les quals és el tancament dels mitjans de comunicació públics en la nostra llengua al País Valencià. L'atac a la immersió lingüística en l'ensenyament i el tancament dels mitjans de comunicació en valencià només volen impedir la normalitat i normalització de la nostra llengua.

La desaparició de Catalunya Ràdio és -quan encara tenim les ferides obertes pel tancament de les emissions de Canal 9 i de TV3- un exemple més de l'intent espanyolitzar-nos, tal i com va anunciar Wert. Respon,  ni més ni menys, que a un projecte polític: l'esquarterament dels Països Catalans i la recentralització de l'Estat de les Autonomies. 

Però el tancament de mitjans de comunicació no es pot subjectar sota arguments tècnics, ni tampoc es pot reduir a sensibilitats lingüístiques, sinó que és un atac frontal a uns dels pilars dels estats democràtics, a un dels drets polítics per excel·lència: la llibertat d'expressió i d'informació. Com deia l'Ovidi: "Hi ha gent a la que li molesta que es parle, s'escriga o es parle en valencià, és la mateixa a la que no li agrada que es parle, s'escriga o es pense".

Avui, com sempre, reivindiquem el nostre dret a tindre uns mitjans de comunicació crítics, de qualitat i en la nostra llengua. Perquè és un dels requisits indispensables per a viure amb normalitat en la nostra llengua, però també perquè triar el mitjà de comunicació que es vol escoltar és un dels requisits indispensables de qualsevol societat democràtica. 

Perquè n'estem farts de la hipocresia que condemna democràcies socialistes en pro de la llibertat d'expressió però aplaudeixen i executen el tancament continu tancament de mitjans de comunicació contradictoris amb la ideologia espanyolista i/o capitalista. Perquè n'estem farts que disfressen de democràcia una dictadura dels mercats que està desmantellant tots i cadascun dels drets polítics i socials guanyats pel poble treballador.
Des de l'EIP continuarem treballant per la normalitat lingüística i política del nostre poble. Perquè ens ho poden furtar tot menys l'esparança! Perquè és l'hora que la por canvie de banda.

Per la llibertat d'expressió, pels drets polítics del poble valencià: 
no al tancament de Catalunya Ràdio!


Esquerra Independentista de la Plana
Castelló de la Plana, 22 de gener de 2014