dissabte, 6 d’abril del 2013

Pública o privada, lliure o condemnada


El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans davant els expedients sancionadors incoats a estudiants per la seva implicació en la defensa d'una educació pública i popular durant aquests darrers anys
 A dia d'avui, a les universitats del nostre país, els òrgans de govern d'aquestes continuen expedientant als estudiants que es mobilitzen i lluiten per aconseguir una educació pública i de qualitat per a totes.
 
Fou en l'època de la implantació del procés de Bolonya quan a la Universitat Autònoma de Barcelona s'expedientaren a 28 estudiants. En aquests expedients l'instrucció proposava l'expulsió dels estudiants entre 1 i 11 anys en base a un Reglament Disciplinari franquista de l'any 1954. La defensa per una educació pública, que poc a poc s'estava privatitzant, ja era castigada.
 
Actualment, els expedients segueixen. A la UAB un estudiant d'història, veí de Santa Coloma de Gramanet, ha sigut sancionat per continuar la lluita denunciant el paper que juga l'Estratègia Universitària 2015. A n'aquest estudiant se li ha prohibit assistir i examinar-se de tres assignatures de les que ja ha estat matriculat sols per explicar els canvis que està patint i patirà l'ensenyament públic al nostre país, que està passant a mans de les empreses. La mercantilització de la Universitat ja és una realitat, allò que anunciàvem amb el procés de Bolonya, pel qual els equips de govern han volgut expedientar-nos, i que ha estat reconegut uns anys després, està tornant a succeir. Els mateixos òrgans directors que ens sancionaven ara ens donen la raó, han reconegut que el nostre anàlisi sobre el que suposaria el procés de Bolonya ha estat una realitat, però, tot i així, continuen amb la seva política repressiva.
 
Ja fa quatre anys del procés de Bolonya i encara seguim mobilitzant-nos per una Universitat lliure, on totes les persones hi tinguin accés, però segueixen condemnant-nos, negant-nos el dret a rebre una educació, expulsant-nos dels nostres centres i, ara, prohibint-nos l'assistència i aprovació d'assignatures.
 
Tot i així, nosaltres seguim i seguirem lluitant per l'educació en la que creiem, i es demostrarà altre cop que el que hem estat anunciant serà una realitat i que està en les mans de tot l'estudiantat del país que les universitats públiques no caiguin en mans de les empreses i l'ensenyament sigui només accessible per uns pocs. Només mobilitzant-nos podrem construir una educació pública, popular, catalana, antipatriarcal i de qualitat. El temps ens està donant la raó, atura tu també la privatització.