dimarts, 11 de setembre de 2012

Manifest unitari contra la repressió estudiantil a l'UJI

Davant la visita del “Molt Honorable” president de la Generalitat, Alberto Fabra, així com la delegada del Govern Paula Sánchez de León –responsable de les càrregues policials a estudiants del Lluís Vives-, la Consellera d’Educació Maria José Català –qui va aprovar amb nocturnitat i alevosia el polèmic Decret de trilingüisme-, la comunitat 
universitària –tant moviment estudiantil com treballadors de la universitat- ens havíem aplegat als voltants de l’edifici Espaitec II, en el dia de la seua inauguració, per tal de mostrar el nostre rebuig front aquestes personalitats i les seues accions contràries al caràcter públic de l’ensenyament.

La concentració transcorria pacíficament fins a l’aparició dels cossos repressius de l’Estat, els quals, en un primer moment, anaven de paisà i es trobaven fotografiant als assistents. Posteriorment, han accedit quatre vehicles de la policia autonòmica amb una quinzena de membres de la policia nacional al seu interior. Denunciem aquest fet, ja que vulnera l’autonomia i la inviolabilitat dels centres universitaris, i que estableix un perillós precedent. Lamentem profundament doncs, el tracte rebut per part del rectorat, el qual ha demostrat que desconfia de la comunitat universitària i ha contribuït a l’agressió cap a l’estudiantat en el moment que ha permés l’accés al Campus Universitari dels cossos policials.

Des del Consell de l’Estudiantat, així com des de les organitzacions signants, condemnem enèrgicament la desmesurada i injustificada actuació de la policia, talcom evidencien els més de deu parts de lesions, i exigim la posada en llibertat, sense càrrecs, del company detingut.

Així mateix animem a tota la societat castellonenca a participar en la concentració de suport convocada per avui dimarts dia 11 de setembre, a les 19.30 enfront de la subdelegació del govern (Pl Maria Agustina).


L’ensenyament és un dret; defensar-lo un deure!
La solidaritat és la nostra millor arma!


Consell de l’Estudiantat
Front d’Estudiants per la Universitat Pública 
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans 
Acontracorrent-UJI