dijous, 16 de febrer del 2012

El SEPC davant les detencions en les protestes de l'IES Lluís Vives de València

Ahir, durant una de les moltes mobilitzacions contra les retallades i a favor d’un esenyament públic i gratuït que duen a terme el professorat i estudiants de l’IES Lluís Vives de València, la Policia Nacional va carregar durament contra els concentrats, la majoria d’ells menors d’edat. Després d’alts moments de tensió, insults i agressions per part dels cossos policials, un dels manifestants fou detingut. D’altra banda un altre estudiant ha estat denunciats per resistència i desobediència a l’autoritat. Avui, s’ha realitzat una concentració en mostra de suport pels fets ocurreguts ahir on hi han participat més estudiants i professors d’altres centres de la ciutat i de les mateixes universitats de València. Ha estat durant aquesta segona convocatòria quan la Policia Nacional ha tornat a carregar i ferir greument desenes de manifestants i, per finalitzar, han estat detingudes sis persones, una de les quals és militant del SEPC i Maulets.


Aquest mateix vespre han detingut a dos estudiants més al centre de València mentre es manifestaven en solidaritat de les altres sis detingudes.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

• La posada en llibertat de totes les detingudes deixant-les sense càrrecs ja que entenem que no hi ha cap motiu que justifiqui la seva detenció. En cap moment han dut a terme cap acció que permeti la restricció dels seus drets ja que si els estudiants han fet ús de la força ha estat en legítima defensa en el moment de l’escomesa policial.

• Un comunicat demanant disculpes públiques de les autoritats pertinents per la brutalitat policial duta a terme ja que és intolerable que davant les legítimes protestes de la comunitat educativa es faci recurs de la violència més extrema.

Així doncs, us animem a participar a les properes concentracions a favor d’un ensenyament públic i de qualitat i en contra de les reiterades repressions que pateix el moviment estudiantil dels Països Catalans.

Prou repressió! Juntes per la pública, ni un pas enrere!

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
València, 16 de Febrer de 2012