dijous, 23 de febrer del 2012

Crònica de la manifestació en suport a València (Castelló)

Convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, el passat dimecres 22 de febrer es donaren cita a la Plaça Maria Agustina més de 3.000 persones per mostrar el seu suport als companys i companyes repressaliats a València. La convocatòria, que en un principi anava a ser una concentració, esdevingé en una multitudinària manifestació que va prendre durant tota la vesprada els carrers de Castelló.

La primera parada del recorregut fou el domicili particular d'Alberto Fabra, president de la Generalitat. Allà la multitud concentrada va exigir la seua dimissió com a conseqüència de la prècaria situació dels serveis públics, cal remarcar el recolzament d'alguns veïns que en aquell moment i durant tot el recorregut mostraven des dels balcons el seu suport als manifestants.

El recorregut continuà tallant els principals carrers de la capital de la Plana, provocant un col·apse important pels carrers de la ciutat, fins arribar a Conselleria d'Educació on es va fer una sentada simbòlica per mostrar el descontent per la situació límit que pateix l'ensenyament al País Valencià.

Per últim, el recorregut acabà a la comissaria de policia, allà s'arribà despres de tallar els punts d'accés a la ciutat per la circunval·lació, una vegada més quedant patent el suport de la població amb aplaudiments mentre ens dirigíem a la seu de la policia nacional. Una vegada allí i com a punt final, després de quasi tres hores en les quals els carrers van ser nostres, es va procedir a la lectura del manifest preparat pel SEPC, davant de la porta de comissaria i on es va exigir la dimissió de la delegada del govern a València, com a principal responsable de l'operatiu policial, l'absolució de tots els companys detinguts i la liquidació per part del govern valencià del deute amb els centres d'ensenyament valencià.




Castelló, 22 de febrer de 2012
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans [SEPC-UJI]