dimarts, 1 de març del 2016

2.330 DIES DESPRÉS

Avui Arnaldo Otegi, sis anys després, tornarà a estar amb tots nosaltres, amb la seua familia. Avui torna d’on mai se l’haurien d’haver portat.

8719600510. Aquest ha segut el número al que Arnaldo ha estat reduït pel neofeixisme espanyol. Acusat de seguir instruccions d’ETA, sense proves concretes i amb acusacions només promogudes pels prejudicis. És des d’aleshores quan es dóna aquest crim, aquest acte de terrorisme pel qual Otegi acaba essent un ostatge de l’Estat. Ell i d’altres companys de lluita són privats de les seues llibertats i insultats a la seua dignitat, sense servir de res les innumerables exigències d’alliberament que han esdevingut durant tot aquest temps.

Aquest cas no ha fet més que evidenciar les innumerables contradiccions de nostra falsa democràcia, la misèria de les nostres institucions i la mesquinesa dels nostres governants. Ademés de posar de manifest l’alarmant auge d’un violent nacionalisme espanyol, hereu directe del franquisme, recolzat pels poderosos sectors de la política parlamentària i dels mitjans de comunicació. Conscients de la seua força política, ha estat arraconat totes les vegades possibles.

Otegi s’ha enfrontat a una condemna injusta per lluitar per la pau i per una societat anticapitalista i antipatriarcal i per demanar una Euskal Herria lliure, socialista, feminista i euskaldún. 
Ha segut i és un dels principals representants de l’esquerra abertzale, condemnant la violència i cridant per la lluita ideològica. Otegi s’ha donat a la política i al seu poble, denunciant la persecució del poble basc i la negació de la seua identitat.

Avui celebrem, junt totes les companyes, la llibertat d’un gran referent polític i d’un lluitador net. També, però, cridem a la lluita, a l’organització, a l’eixida als carrers defensant els nostres drets i denunciant tots els actes terroristes que dia a dia i durant tants anys duu realitzant l’Estat amb total impunitat.

Arnaldo Otegi, home de pau, home del seu poble, del seu país.


ONGI ETORRI, ARNALDO! EUSKAL PRESO ETA IHESLARIAK ETXERA!