divendres, 12 de setembre del 2014

Per unes condicions dignes als centres educatius. Dignitat aquí i ara!

Com a conseqüència dels últims canvis en el calendari escolar que ha comportat la decisió d’avançar les recuperacions al mes de juliol i amb l’objectiu de complir la quantia d’hores docents que això implica, el passat 3 de setembre s’iniciaren les classes als centres educatius de primària i secundària del País Valencià.
10687032_729241393778247_5683753831859712031_nAquest avançament de l’inici de curs arriba en un moment crític per a l’educació pública. Lesretallades que venim experimentant els darrers cursos, la manca d’inversió en els centres educatius o la proliferació de barracons per a substituir unes infraestructures inexistents compliquen la viabilitat dels nous calendaris escolars que, com estem veient, obliguen tant a l’alumnat com al professorat a donar i rebre la docència en condicions infrahumanes.
Les altes temperatures que ha de suportar el jovent als centres educatius, les quals superen el màxim legal (27 ᴼC), se sumen a un seguit d’irregularitats que venim sofrint i que dificulten cada dia més la supervivència de l’educació pública. Els atacs a la llengua, les retallades pressupostàries, les baixes taxes de reposició del personal docent o les condicions laborals que pateix el professorat interí són només un exemple dels símptomes de la nova ofensiva per derrocar les garanties d’estudi en centres públics. I veiem com mentre, per un costat, es destrueix l’educació pública i universal, per l’altre, s’augmenten les ajudes institucionals a centres privats i concertats. Cosa que demostra quin és l’objectiu real de les noves reformes educatives: privatitzar els recursos públics per enriquir, encara més, les classes dirigents.
Des del SEPC animem a tot l’alumnat i a tot el personal docent, administratiu i de serveis, així com a les diferents organitzacions sindicals, a mobilitzar-se i lluitar per allò que és nostre. Secundem i aplaudim totes les iniciatives que s’estan duent a terme com ara les protestes en hores lectives, les jornades de vaga o les mobilitzacions programades. I animem a l’estudiantat a empoderar-se i defensar col·lectivament els seus drets.
Hem de ser conscients que la lluita col·lectiva i organitzada és l’única garantia per conquerir un futur digne!
Defensem una educació pública, de qualitat, popular, catalana i antipatriarcal!