divendres, 22 de març del 2013

X Trobada d'Estudiants dels Països Catalans



INFORMACIÓ

Baó, Rosselló (Catalunya Nord)

Presentació
La Trobada d'Estudiants dels Països Catalans (TEPC) és un esdeveniment nacional que cerca aglutinar reflexions, debats i idees al voltant de diferents temàtiques de l'àmbit de l'educació. Aquesta X edició torna a estar organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i tindrà lloc els dies 28, 29, 30 i 31 de març a la localitat de Baó amb la voluntat d'esdevenir un espai de referència pel que fa a la formació i l'aprenentatge dels activistes del moviment estudiantil.

En la mateixa línia que l’any passat, volem fer èmfasi en el programa polític del SEPC: la Carta Catalana dels Estudiants (CCE). Un projecte nascut de la reflexió sincera sobre la passivitat del moviment estudiantil en la configuració de l'agenda política en matèria d'ensenyament. Entenem que els activistes hem de jugar un rol actiu en la construcció del model educatiu i per això cal teixir una alternativa programàtica que deixi enrere les deficiències de les propostes reactives que fins ara han caracteritzat el moviment estudiantil.

La Carta Catalana ha partit d'un procés de participació directa de les bases activistes per tal de configurar un proposta democràtica fonamentada en l'autonomia del moviment i la innovació dels procediments de discussió i consens. Així s'ha entès la Trobada com l'espai idoni per realitzar debats i establir conclusions de manera presencial, però alhora es fa una clara aposta per l'ús de les noves tecnologies com el canal per desenvolupar un treball telemàtic a distància. Es partirà dels cinc eixos de reinvidicació del SEPC: català, popular, públic, antipatriarcal i de qualitat; però donada la complexitat de l'ensenyament aquests eixos s'han desglossat en temàtiques específiques. A l'ensems els ritmes del moviment estudiantil ens obliguen a copsar el procés de redacció de la Carta Catalana com un projecte obert, retroactiu i permanent; del qual la Trobada només en serà l’actualització anual. La X TEPC buscarà treballar l'educació popular i les diverses metodologies pedagògiques revolucionàries que s'han desenvolupat al llarg de les darreres dècades en diversos punts del nostre país i més enllà. Així mateix, també buscarem donar a conèixer la realitat social i cultural del territori que ens acull. Per tal d'aconseguir una participació fluida i productiva es combinaran diferents metodologies de treball (conferències, taules rodones, dinàmiques de grup, tallers, plenaris...). Només ens queda convidar-te a Baó els propers 28, 29, 30 i 31 de març per tal que entre totes puguem construir un model educatiu propi!

Inscripció

El preu per inscriure’s a la X TEPC és de 30 euros per als menors d’edat (inclosos els que compleixen anys durant el 2013) i 40 per als majors d’edat. Per poder-te inscriure a la TEPC has de fer un ingrés al compte 2100 3642 11 2506256059 de la Caixa amb el concepte NOM I COGNOMS – TEPC i enviar un correu electrònic a trobada@sepc.cat confirmant l’ingrés i fent constar el teu nom i cognoms, el telèfon, si vindràs amb l'autobús i on l’agafaràs.

Des del SEPC et confirmarem si hem rebut l’ingrés i l’hora aproximada a la qual ens recollirà l’autobús. En cas que vinguis només a algunes xerrades o àpats et preguem que miris d’informar i de posar-te en contacte amb el SEPC via trobada@sepc.cat per tal de tenir una previsió més ajustada de l’assistència. El darrer dia per inscriure’s serà el 22 de març.


SINDICAT D'ESTUDIANTS DELS PAÏSOS CATALANS