dilluns, 17 de desembre del 2012

Diverses entitats d’arreu dels Països Catalans es reuneixen a Castelló per coordinar accions en la defensa de la llengua

 
       Entitats de Catalunya, de Illes Balears i del País Valencià s'han reunit a Castelló de la Plana per coordinar les estratègies en la defensa de la llengua catalana davant les continues agressions que pateix, la més recent de les quals ha estat la provocada pel projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) presentada pel govern espanyol. La reunió s'ha fet en el marc dels actes convocats per Castelló per la Llengua, que han reunit milers de persones en aquesta ciutat.

        Totes aquestes entitats socials, culturals i sindicals han coincidit que, davant dels atacs a la llengua i al model d'escola propi, cal donar una resposta comuna de tots els territoris de parla catalana en considerar que la unitat ens farà més forts per defensar la nostra llengua. Per això, han decidit convocar accions el proper dia 19 de desembre en diverses ciutats dels Països Catalans, coincidint amb la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació.
 
        A més, també s'ha acordat impulsar accions coordinades amb Galiza i Euskal Herria, territoris que també estan patint agressions a la seua llengua i al seu model d'escola, i convocar una nova reunió en les properes setmanes per dissenyar i acordar un full de ruta per fer front a les polítiques que volen que català, gallec i basc siguen unes llengües subordinades al castellà. A més de les accions a tots els territoris, també es proposaran actuacions davant dels organismes internacionals.
 
Castelló de la Plana, 16 de desembre de 2012
 
 
 
Acció Cultural del País Valencià, Castelló per la Llengua, CIEMEN, Comissions Obreres (CCOO), Escola Valenciana, Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), Obra Cultural Balear, Plataforma per la Llengua, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), STEPV – Intersindical Valenciana, Sindicat de Treballadores i Treballadors de les Illes Balears – Intersindical (STEI-I), USTEC-STES (IAC).