dijous, 17 de novembre del 2011

Crònica mobilització 17N Castelló

Centenars de persones han pres el carrers de Castelló per mostrar el seu rebuig al procés de degradació de l'ensenyament a tots els nivells. Passades les dotze del migdia més de mig miler d'estudiants, d'ensenyament secundari i superior, ha eixit des de la Plaça de la Independència i han recorregut els carrers cèntrics de la ciutat en una manifestació convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i a la qual s'han unit els companys d'Acontracorrent i del Front d'Estudiants per la Universitat Pública.

Durant tot moment ha quedat palesa l'oposició de l'estudiantat de la Jaume I a l'aplicació de l'Estratègia Universitària 2015, que suposarà el desmantellament de la universitat pública. Cal destacar també la forta presència d'estudiants d'ensenyament secundari, com els companys i companyes de l'IES Benigasló de la Vall d'Uixó, quedant així patent el descontent dels alumnes d'institut front a les retallades que estan patint.

Per últim remarcar que en l'acte final, realitzat davant de subdelegació del govern, s'ha fet èmfasi en la necessitat de bastir un moviment estudiantil fort i cohesionat que faça front al procés de privatització de la nostra universitat, així mateix s'ha advertit que aquest no és sinó un punt d'inflexió per a el creixement del moviment estudiantil de cara al futur.





Castelló, 17 de novembre de 2011

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans-UJI