dimarts, 1 de desembre del 2009

Crónica dels actes contra la violència de gènere

Des del nucli del SEPC de la Universitat Jaume I (Castelló) s'han fet un seguit d’actes reivindicatius en motiu de la diada contra la violència de genere, que han consistit en dibuixar siluetes al terra com si foren les línies que utilitza la policia forense quan hi hagut un feminicidi, acompanyant aquesta silueta hem posat un text, on indicàvem casos reals de violència de gènere, que impactaren a la gent. També s'han fet siluetes de dones de cartró i s'han penjat des d’un lloc ben visible. I per arrodonir els actes hem posat paper continu per a que tota la comunitat universitària opine sobre la violència de genere. Pel que fa a l’acceptació de l’estudiantat dir que has sigut molt positiva, ja que els ha impactat molt aquesta manera de fer arribar les nostres reivindicacions.

De passada també dir que el nostre posicionament contra la violència de genere no ha de veure res amb la utilització que fan els mitjans de comunicació, on treuen aquest fet com quelcom aïllat. Pensem que aquesta diada s’ha desvirtuat on tothom baix el pretext de la correcció política denuncia aquesta violència sense arribar al fons de l’assumpte. Des de l'òptica combativa del SEPC veiem que aquesta violència no és res més que les conseqüències visibles del patriarcat, que esta inserit en els racons més recondits de la nostra societat. Veiem que allò que du a un home a eliminar físicament a una dona comença des de que és xicotet, on veu quins son els rols en la família i com es reprodueixen en l’escola, arribant a veure que les dones sempre han de ser les que treballen, les que no tenen força, les que ploren. Aquest complex d’inferioritat es assumit pels dos generes i es el que genera una submissió de la dona, i quan algunes dones intenten eixir del que s’ha marcat socialment, és quan el genere dominador es posa nerviós i recorreix a la força per sotmetre a la dona.

Aleshores des del nucli de la Universitat Jaume I fotem canya al patriarcat, defensem un model coeducatiu on s'anul·len les construccions de genere, perquè l’educació és el futur. No volem que més generacions s’eduquen els rols que imposa la societat patriarcal, volem persones lliures en una terra lliure.