dimarts, 15 d’octubre del 2013

Sobre la creació de l’organització estudiantil SEIRA (Aragó)

Seira
Un any després de la realització de la campanya internacionalista 11×12, duta a terme pel conjunt de les diferents organitzacions estudiantils revolucionàries de les nacions oprimides per l’Estat Espanyol, l’11 d’octubre coneixiem la creació d’una de nova: SEIRA (Sindicato d’Estudiants Independentistas y Revolucionarias d’Aragón).
Aquest nou sindicat estudiantil neix amb la voluntat “d’integrar-se com a nucli dur en el conjunt del moviment estudiantil” i amb l’objectiu de “cobrir el buit de radicalitat que fins ara hi havia dins del moviment estudiantil aragonès”.
SEIRA veu l’independentisme aragonès com l’única veritable eina revolucionària capaç de desbancar el feixisme espanyol i a la vegada destruir l’Estat Espanyol, la major institució que oprimeix de bracet amb el capitalisme el poble aragonès i a la resta de nacions sota el jou de l’Estat Espanyol. En conseqüència, es declaren independentistes, alhora que volen que el seu poble sigui considerat com a nació sobirana i pugui prendre, per tant, les seves pròpies decisions respecte tot allò que els afecta.
El sindicat aragonès també es defineix com a feminista, lluita que considera imprescindible per combatre el patriarcat i així construir una educació feminista que eduqui contemplant sempre totes les opcions de llibertat sexuals. Altres principis ideològics de SEIRA sónl’ecologisme i la defensa del territori, la protecció dels animals i l’antifeixisme.
SEIRA comprèn la necessitat no només d’oferir resistència a tots els atacs neoliberals i espanyolistes que rep l’educació pública, sinó també de conscienciar l’estudiantat de la necessitat de crear un nou model educatiu, que no sigui un engranatge més del model capitalista sinó que s’enfoqui a les necessitats socials de les estudiants. Entenen que l’estudiantat ha de participar activament en la construcció d’aquest nou model i que ha de ser un dels agents principals d’aquest canvi com a principals afectats. Així, SEIRA defensa una educació pública, gratuïta, aragonesa i de qualitat.
És per aquesta raó que aposten per una lluita constant que permeti construir una veritable oposició estudiantil al poder establert dins del marc de l’ensenyament més enllà de mobilitzacions puntuals. Veuen imprescindible la coordinació amb la resta de moviments rupturistes i revolucionaris de la societat aragonesa, defensant la solidaritat entre les diferents lluites com una veritable eina de lluita per l’emancipació de la classe treballadora aragonesa.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans enviem la nostra més sincera enhorabona a aquesta nova organització estudiantil, ja que entenem que l’internacionalisme entre els pobles que conviuen a l’Estat espanyol és essencial en la lluita per l’emancipació de tots ells.
Creiem, compartim i recolzem la seva lluita i des dels Països Catalans ens comprometem a crear llaços de solidaritat amb SEIRA per tal de crear un front internacionalista per poder esdevenir una veritable eina d’oposició i lluita revolucionària contra el poder establert, que tant mal ens fa i tant en oprimeix com a estudiants, com a nació i com a classe treballadora.
VISCA LA LLUITA INTERNACIONALISTA,
PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, POPULAR, ANTIPATRIARCAL, CATALANA I DE QUALITAT.
14 d’octubre de 2013,
Països Catalans