dijous, 13 de novembre del 2014

Que no ens esborren del mapa! NO a la Llei de Senyes!

El SEPC davant l’Avantprojecte de la Llei Valenciana de Senyes d’Identitat


El passat 24 d’octubre, el conseller de Governació de la Generalitat Valenciana Luís Santamaría va fer una conferència de premsa en la qual va explicar les línies mestres de l’esborrany de la Llei Valenciana de Senyes d’Identitat.
Aquesta llei contempla la creació d’un observatori que haurà de vetllar perquè en actes públics que reben subvenció pública es respecten les preteses senyes d’identitat de la Comunitat Valenciana. Aquest observatori estarà conformat per entitats afins al Partit Popular i als sectors blaveristes valencians com la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana. A més, deixa fora totes les institucions estatutàries que reconeixen la unitat de la llengua catalana arreu dels Països Catalans.
L’objectiu d’aquesta llei no és altre que promoure l’odi entre els valencians, negar subvencions i diners a tota organització que compartisca postulats com la unitat de la llengua, la senyera quatribarrada com a bandera o la denominació País Valencià. A més es marquen unes pautes i uns suposats costums valencians àmpliament violents i torturadors com són els bous al carrer, que passaran a considerar-se un tret distintiu valencià. El Govern de la Comunitat Valenciana ja fa temps que ha vist en l’educació l’arma per anul·lar el sentiment de pertinença propi de les futures generacions de la llengua, la cultura… valenciana.
LLEISENYES_jpgUn dels principals afectats per la llei seran les universitats públiques valencianes. Aquests centres educatius seran privats de moltes subvencions que actualment reben de la Generalitat, agreujant així el deute històric d’aquestes amb l’Administració Pública. Degut al descens d’ingressos al sistema públic universitari hi haurà un empitjorament de les condicions a les aules, noves pujades de taxes, o la inserció de noves empreses en el si de la universitat. Tot açò, simplement pel fet que les universitats públiques valencianes accepten i promocionen la unitat de la llengua catalana, sent-ne l’exemple més visible la integració d’aquestes a la Xarxa Vives d’Universitats.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim la retirada immediata d’aquest avantprojecte de llei, així com ho farem amb totes aquelles lleis que impliquin discriminacions a la nostra cultura, la nostra llengua o la nostra història. Aquesta Llei de Senyes, que tant ens recorda a la Llei de Símbols de les Illes, constitueix un nou atac als trets culturals del País Valencià, promou l’odi i la intolerància i segrega les ciutadans per banderes, costums, símbols o ideologia: en definitiva, és feixisme.
Reclamarem sense treva l’abandonament de l’esborrany d’aquesta llei de l’odi contra símbols i seguirem construint els Països Catalans a diari, també des d’un Sud rebel i insubmís que no deixarà que fructifiquin els intents del Govern del PP i de les altres elits espanyolistes d’esborrar-lo del mapa.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
País Valencià, novembre 2014