dimarts, 5 de novembre del 2013

Sobre la retirada inesperada de la beca Erasmus a bona part de l’estudiantat

En relació a la publicació del BOE aquesta darrera setmana, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans condemnem la decisió del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports espanyol de retirar les ajudes Erasmus -de quantitats baixes i insuficients de per si- referents al curs 2013/2014 pels alumnes que no van rebre la beca general al curs que precedeix la seva estançainternacional. Aquesta quantitat passa a estar pressupostada en d’altres partides dels Pressupostos Generals de l’Estat, en els què s’inclouen partides com Defensa.
Aquesta decisió no només s’aplicarà als intercanvis que encara han de començar com aquells que s’inicien a l’inici del segon semestre universitari, sinó que també s’aplicarà  a aquelles persones que a l’inici d’aquest curs escolar ja van iniciar el seu intercanvi internacional suposant que comptarien amb aquesta ajuda econòmica per poder sufragar la seva estança.
Des de fa pocs cursos, les condicions per accedir a les beques generals s’han endurit i s’atorguen a capes més reduïdes de la població; sent totalment insuficients donades les diferents situacions econòmiques familiars per les què passen les classes populars dels Països Catalans. Així doncs, moltes famílies que tenen dificultats econòmiques però que destinen un percentatge molt elevat del pressupost familiar a sufragar els costos de l’educació superior es trobaran amb problemes seriosos per poder finançar aquests costos inesperats.
Un cop més veiem com el Ministeri espanyol aprova mesures frontalment oposades als interessos de les estudiants del nostre país. Per tot això, rebutgem aquesta mesura i seguim fermes en la decisió de lluitar per una educació pública i de qualitat; que garanteixi les prestacions i ajudes a totes les persones qui ho necessitin.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
4 de novembre de 2013