dissabte, 16 de novembre del 2013

25N - Dona rebel·la't!

Un any més ens trobem commemorant el dia internacional contra la violència de gènere.
Ho fem rendint homenatge a totes aquelles persones qui, per raò del seu gènere, pateixen l'opressió i la repressió tant del capitalisme com del patriarcat. Però també ho fem reivindicant-nos en la nostra lluita, de la que no defallirem mentre aquestes desigualtats segueixen existint.

Al llarg de l'últim any hem vist com des del govern s'ha llançat contra totes les dones diferents ofensives, la més recent la reforma de la llei de l'avortament robant-nos el dret a decidir sobre el propi cos i obligant-nos a parir fills que potser no podrem mantindre. Tanmateix, hem vist també com la legislació ha canviat la definició de violència de gènere, fent que només es puguen denunciar aquells casos en que la víctima requerisca estar més de 24h hospitalitzada, ignorant totes aquelles agressions psicològiques o que provoquen lesions internes o traumatismes no suficientment greus als ulls de les autoritats que dicten les lleis que ens oprimeixen, i que ens reprimeixen, dia a dia pel simple fet de ser dones.

No podem quedar-nos impassibles veient com el patriarcat guanya posicions a les noves generacions, i com tot i que la societat està cada dia més conscienciada continue sent condescendent amb els micro-masclismes i amb els mitjans de comunicació que reforcen els estereotips i patrons estètics, causa i conseqüència del masclisme dominant.

Per això volem encoratjar-vos a totes i tots a seguir lluitant per un futur en què el nostre gènere i la nostra sexualitat no siga un motiu de discriminació, mobilitzant-nos, participant dels moviment feminista i anticapitalista, i reivindicant la llibertat que totes tenim com a individus.

EL PATRIARCAT MATA, DONA REBEL·LA'T!