diumenge, 29 de novembre del 2015

Forum To Fight


Les organitzacions de les nacions oprimides per l'Estat Espanyol fem juntes una nova crida, amb l'objectiu d'ajuntar les veus de les estudiants d'Europa i fer arribar un missatge alt i clar tant a la Unió Europea com a la societat.

El procés de Bolonya va deixar obert clarament un camí: privatitzar cada vegada més les universitats públiques d'Europa, realitzant una pujada de taxes, reduint continguts acadèmics, donant més protagonisme als interessos privats en els òrgans universitaris, i un llarg etcètera. Quan véiem que el pla de Bolonya s'apropava, les estudiants europees decidirem unir les nostres veus i realitzar diverses accions en conjunt: entre d'altres, organitzarem fòrums internacionals i protestes conjuntes, fins que signarem un manifest estudiantil, en el fòrum que es va celebrar en Bakaiku (Euskal Herria) en 2006, concretament.

Avui dia, estem veient que tant la Unió Europea com els estats membres busquen aprofundir en el camí obert per Bolonya. L'Estratègia Universitària 2015 (EU2015) és un clar exemple d'això: és la nova reforma que l'Estat Espanyol vol aplicar a les universitats sota el pretext de les ordres que arriben des d'Europa. Encara que el nom d'EU2015 només s'utilitza en l'Estat Espanyol, som testimonis de com s'estan prenent les mateixes mesures en tots els pobles d'Europa: el sistema 3+2, el predomini de les forces privades en els òrgans universitaris, etc. Bàsicament, es busca transformar les universitats perquè deixen de suposar un servei públic i es dediquen a crear una classe treballadora precària que responga als interessos del mercat.

Per tot això, les estudiants de les nacions oprimides per l'Estat Espanyol hem identificat la urgent necessitat de sumar les veus de les estudiants i construir una ferma unitat entre totes, perquè som conscients que la unió ens fa fortes. Per tant, volem anunciar que organitzarem un Fòrum Estudiantil Europeu, que es realitzarà els dies 26, 27 i 28 de febrer de 2016, i que tindrà Euskal Herria com a punt de trobada (la regió de Aiaraldea).

Amb l'internacionalisme, construïm el poder estudiantil!
Contra l'educació capitalista, escola internacionalista!