divendres, 9 d’octubre del 2015

9-O: la lluita és l’únic camí!



En motiu d’un 9 d’octubre més, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans reivindiquem aquesta data històrica com a jornada de mobilitzacions des de les aules i els carrers del País Valencià. Mentre fa 777 anys les tropes de Jaume I creuaven les portes de la ciutat de València, en el 9 d’octubre d’enguany podem dir que són les lluites del poble les qui segueixen obrint la porta de la Unitat Popular al Sud dels Països Catalans.  
9OL’any 2015, les tornes han girat: s’ha expulsat del capdavant de les institucions polítiques un partit tirànic, amb les mans tacades de sang després de tantes dècades de saqueig i despossessió acumulades al seu darrere. Els resultats electorals han reflectit la voluntat de canvi de les valencianes, sens dubte. Però ha estat a partir de l’organització popular i de l’herència de moltes generacions de lluita, que hem plantat cara a l’Estat espanyol i a les oligarquies que ens imposaren per a mantenir-nos sota un jou del qual ens volem alliberar.
La lluita continua construint alternatives des del moviment popular, foragitant tota possibilitat de retorn a l’status quo anterior tant als carrers com a les aules: ni la Llei de Senyes d’Identitat, ni els atacs perpetrats per les directives europees, espanyoles i autonòmiques contra els sistemes educatius dels Països Catalans i les estudiants i treballadores que el mantenen dempeus, ni cap altra mena d’agressió ens ha d’allunyar del  nostre camí. Aquest camí, que fem les estudiants organitzades, és el de la construcció d’un nou sistema educatiu al servei del poble i construït des d’ell mateix, en uns Països Catalans independents, socialistes i feministes. 
No renunciarem a res. Per a una educació pública, popular, catalana, feminista i de qualitat: la lluita és l’únic camí!
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, 6 d’octubre de 2015