dilluns, 12 d’octubre del 2015

12-O: Omplim les aules, res a celebrar!

Un any més s’acosta el 12 d’octubre, l’anomenat “Día de la Hispanidad”. Un any més es rememora de forma festiva aquell dia de 1492 en què les tropes espanyoles arribaren al continent americà per envair-lo i cometre un dels més grans genocidis de la història, tot saquejant les seves terres. Un any més es celebra la diada que simbolitza el caràcter xovinista i opressor de l’Estat Espanyol.

cartell defi1Cartell defi2

Es tracta d’una diada en què tant els diferents grupuscles feixistes, per una banda, i les forces d’ocupació juntament amb diferents partits polítics del règim, per altra, surten a difondre el seu discurs racista i proclamar la unitat d’Espanya. Situació que, malgrat la caiguda de la dreta espanyolista al País Valencià i a les Illes, i l’avançat estat del procés a la Comunitat Autònoma de Catalunya, es tornarà a repetir arreu del país amb total impunitat.
 .
A més a més, el sistema educatiu que patim actualment perpetua la concepció festiva d’aquest dia. Als diferents territoris del país, els plans educatius i formatiusd’història, des de l’educació primària fins a la universitat,segueixen recolzant la idea del “descobriment d’Amèrica”, que emmascara el brutal genocidi i sotmetiment dels diferents pobles del continent, a més de les llargues etapes d’esclavisme i espoli econòmic.
 .
És per això que des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans feim una crida a les estudiants a trencar amb la concepció festiva del 12 d’octubre. Si bé els centres educatius i les diferents facultats romandran tancades, animam a no quedar-se a casa: cal obrir les aules i alhora sortir als carrers. Cal convertir aquest dia en una jornada de lluita contra el feixisme i l’espanyolisme, cal convertir aquest dia en un dia de formació antifeixista.
.
EL 12 D’OCTUBRE OBRIM LES AULES: RES ACELEBRAR!!