diumenge, 18 d’octubre del 2015

[22-O] Posicionament del SEPC davant la vaga convocada pel FEU i l’APE.

El proper dijous 22 d’octubre les organitzacions FEU i APE han convocat vaga d’estudiants al nostre territori, concretament a la Comunitat Autònoma de Catalunya i al País Valencià respectivament. Es tracta d’una vaga convocada a nivell estatal per part de la coordinadora d’aquestes organitzacions, el Comité de Coordinación Estatal, amb la intenció de protestar contra atacs com la LOMQE i el 3+2, reivindicacions que el SEPC ens feim nostres. Tot i així, no compartim la validesa d’aquesta convocatòria, ja que analitzant-la resulta més bé perjudicial per al moviment estudiantil i les seves reivindicacions.

Una vaga és una eina de lluita la funció de la qual és paralitzar un engranatge determinat del sistema amb la intenció de col·lapsar-lo i reivindicar drets i millores. Es tracta doncs d’una eina necessària, però perillosa, ja que sols és efectiva i beneficiosa si és emprada correctament. És necessari, per al bon funcionament d’aquesta, mobilitzar el major nombre de persones possible, pel qual és indispensable que aquesta sigui organitzada de forma horitzontal. És per això que una vaga no pot ser organitzada sense comptar amb les diferents assemblees d’estudiants d’instituts, campus i facultats i amb els diferents sindicats de base.

Aquesta vaga no compleix cap d’aquestes condicions. Es tracta d’una vaga convocada totalment d’esquenes al moviment estudiantil, el qual la priva de tota efectivitat. A sobre, està demostrat que la manca de coherència i sentit d’aquesta vaga, sense estar emmarcada dins cap estratègia de lluita concreta, tan sols serveix per desgastar inútilment aquesta eina de lluita, donant-se a conseqüència ladesmobilització de les estudiants. A més a més, donat el caràcter centralista de la convocatòria, aquesta no s’adapta ni al context ni a les particularitats del nostre territori, ja que ve pensada sense contemplar la nostra condició de nació oprimida, així com la de la resta de pobles i nacions de l’estat.

Per aquestes raons, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans rebutjam aquesta convocatòria, i animam a les estudiants a organitzar-se en espais de lluita de base i populars. La lluita contra la LOMQE, el 3+2 i tots els atacs que estan patint l’educació i l’ensenyament s’ha de dur a terme no de forma aïllada, sinó de la mà de tots els agents reals del moviment estudiantil.

Països Catalans, 18 d’octubre de 2015