dijous, 27 de març del 2014

Per dos grapats d’arròs!

Aquest dimecres 26 de març, per 10é any consecutiu, s’ha celebrat el concurs de paelles al Casal Popular de Castelló (Colla La Masovera), organitzat pels col·lectius locals Arran i SEPC. Desgraciadament no hem pogut portar endavant l’acte amb normalitat i de nou s’ha fet present la persecució de l’Ajuntament per no permetre una de les poques activitats que desenvolupem al carrer durant la setmana de la Magdalena. Al nostre pesar, l’Ajuntament fa anys que ens nega sistemàticament els permisos per realitzar activitats al carrer durant les festes, malgrat estar federats com a Colla i complir la normativa exigida.
Paelles Magdalena 2014
En el cas de les paelles sempre les portem endavant sense tallar el tràfic, i parant cura amb els comerços que comparteixen veïnatge amb el nostre espai, així, i com tots els anys, els assistents s’encarreguen de la neteja del carrer.  Tot i això hem patit un desmesurat desplegament policial per tractar d’impedir un acte que es desenvolupava amb tota normalitat festiva i pacífica. Sota ordres explícites -segons ha reconegut el responsable de la Policia local- han procedit amb més d’una quinzena d’identificacions i amenaces de càrregues, de detencions i d’incoació de diligències penals, per tal d’impedir que els allí presents pogueren cuinar les seues paelles.
Seguidament la Policia local, acompanyada d’un camió dels bombers, han intentat apagar les fogueres de les paelles, en les quals estaven participant al voltant de dues-centes persones. Finalment, bombers i Policia local han hagut de desistir del seu intent gràcies a l’actitud dels assistents.
Des del Casal Popular agraïm el comportament exemplar dels participants, mostrant que les festes populars i alternatives són un exemple de compromís. També fem una crida a la societat civil a la solidaritat amb el Casal Popular i les persones identificades, sobretot en cas que les amenaces de denúncies es facen reals. Tot i que pot semblar surrealista, aquest episodi repressiu està motivat per unes paelles al carrer en un dia de Magdalena.