divendres, 14 de març del 2014

Crònica del Judici pel cas Rosa Díez – primera sessió

Cap a les cinc de la tarda s’ha finalitzat la primera sessió del judici contra cinc companyes denunciades el 2010 per UPyD per realitzar una mostra de protesta durant una conferència que realitzava la líder del seu partit, Rosa Díez. UPyD demana sis anys i mig de presó i 22 mesos de pena de multa. Aquí podeu llegir més informació: http://defensem-la-llengua.sepc.cat/comunicat-conjunt-del-sepc-i-alterta-solidaria-per-la-imputacio-a-5-militants-de-lesquerra-independentista-de-nombrosos-delictes-per-defensar-la-llengua/
Quatre anys més tard d’aquest fet ha iniciat el judici als Jutjats de Sabadell, que constarà de dues sessions, una avui i la segona el divendres 21 de març.
La valoració que en fem és bona: cap dels testimonis aportats per l’acusació o la fiscalia ha pogut demostrar que els encausats haguessin comès cap dels delictes dels que se’ls acusa (delicte de coacció, delicte de provocació a l’odi i la violència contra grups i associacions, delicte per impedir el legítim ús de les llibertats de reunió o manifestació, delicte de desordres públics). Tampoc han provat en cap moment alguna conducta material concreta contra els acusats. Cap dels indicis aportats per l’acusació són de suficient embergadura com per enervar la presumpció d’inocència dels acusats. L’únic que ha quedat provat és que les estudiants aquell dia van mostrar la seva disconformitat contra les declaracions polítiques d’un partit que discrimina brutalment el catalanisme i no dubta en atacar contra ell per obtenir-ne rèdit polític.
Veiem, per tant, que aquest judici forma part d’una dinàmica de persecució política contra totes aquelles que lluitem dia a dia pels nostres drets, una criminalització del moviment estudiantil que des de fa temps s’està duent a terme per part de l’Estat i totes els seus braços: institucions, forces de seguretat, la justícia, etc.
Durant tota la durada del judici (unes vuit hores) s’han pogut veure mostres de suport cap a les encausades a les portes del Jutjat. Més d’una trentena de persones s’ha concentrat a les afores acompanyades de pancartes cridant a l’absolució a les seves companyes acusades.
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim l’absolució de les encausades, alhora que reafirmem el nostre compromís de seguir lluitant per una educació catalana que es desenvolupi en el marc dels Països Catalans. Seguirem passant a l’atac contra tots aquelles que ens criminalitzin, no restarem inactives davant la repressió del moviment estudiantil ni davant dels atacs a d’independentisme combatiu.
Convoquem, també, una concentració el pròxim divendres 21 de març a les 10.00h davant les portes del Jutjat de Sabadell, perquè contra la repressió, nosaltres seguirem teixint xarxes de solidaritat!

DEFENSAR LA LLENGUA NO ÉS CAP DELICTE

SOM FORÇA PER PASSAR A L’ATAC

BirSzRKIcAAe67H
Pancartes de suport a les encausades penjades als Jutjats de Sabadell
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Alerta Solidària
14 de març de 2014