dissabte, 7 de juny del 2014

Finalitza el procediment legal contra les cinc militants del SEPC denunciades per UPyD

El passat mes de març es va celebrar als Jutjats de Sabadell el judici contra cinc militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans en motiu de la denuncia interposada pel partit polític Unión Progreso y Democracia.
Els fets de què se’ls acusava són els ocorreguts el 5 de març del 2010, dia en què UPyD va organitzar un acte de propaganda espanyolista a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB: una conferència de la líder del partit Rosa Díez. Davant d’això un centenar de joves i estudiants, molts d’ells independentistes, van accedir a l’Aula Magna on s’anava a produir l’esdeveniment i mitjançant crits i càntics van palesar el seu malestar.
La tensió va anar en augment per les discussions dels estudiants amb els militants d’UPyD i el degà de la facultat, el professor Salvador Cardús, fins que aquest darrer decidí anul·lar la conferència davant la impossibilitat de la seva realització a l’Aula Magna. Tanmateix i ajudats per la seguretat privada i policies de paisà, Rosa Díez va poder exposar el seu programa polític en una altra sala davant d’una vintena de militants del seu partit, això si escridassats en tot moment des del passadís adjunt per desenes d’estudiants.
Avui 13 de juny de 2014 s’ha fet pública la sentencia resolutòria del judici contra els cinc militants del SEPC. Després d’un procediment judicial que s’ha allargat innecessàriament en el temps durant quatre anys, finalment a quatre de les cinc imputades se les ha condemnat per un delicte de desordres públics, pel que tres d’elles hauran de satisfer una multa de 1050€ i l’altre de 1200€. Mentre que han estat absoltes de la resta de càrrecs: delicte de coaccions, delicte contra la integritat moral, delicte de provocació a l’odi i la violencia contra grups o associacions per motius ideològics i delicte d’impedir l’exercici de les llibertats de reunió i manifestació.
Davant de tot això, volem manifestar que:
  • Rebutgem fermament la persecució que han patit les nostres companyes per part de la formació espanyolista liderada per Rosa Díez, així com la continua campanya de criminalització per part d’aquest grup cap a l’independentisme combatiu.
  • Denunciem l’abús per part del Ministeri Fiscal i l’Acusació Popular d’UPyD pel que respecta a les seves acusacions, que en tot moment han volgut portar el codi penal molt més enllà i han utilitzat tota aquesta maniobra legal per fomentar l’odi contra aquelles que lluiten per una educació digna en una terra lliure.
  • Volem denunciar l’admissió a tràmit d’unes gravacions en mal estat aportades per Rosa Díez, atès que no s’ha provat en cap moment l’autenticitat i l’autoria de les mateixes. Així com també, considerem injustificable la decisió d’admetre com a vàlides les identificacions produïdes per la Divisió d’Informació dels Mossos d’Esquadra, a partir d’uns fitxers de dubtosa legalitat.
  • Considerem irraonable la interpretació que s’ha fet del delicte de desordres públics, en tant, que suposa una clara criminalització de la protesta, considerant que la simple participació en una protesta contra un acte polític suposa una greu alteració de l’ordre públic. A més a més, no s’individualitzen en cap moment les conductes concretes que van realitzar els acusats, així com tampoc es determina la rellevància penal de les seves actuacions.
  • Entenem, per tot l’exposat, que la condemna és en tot cas desmesurada i que no respecta el principi de mínima intervenció del Dret penal i que la imposició de penes multa ha estat utilitzada per a alliçonar al conjunt de persones mobilitzades.
  • La condemna en costes a l’acusació popular és una mostra de la criminalització desmesurada per part d’UPyD.

Aquesta sentència ens reafirma en la nostra voluntat de lluitar per l’emancipació i l’alliberament del nostre poble i contra la repressió de les persones mobilitzades de les capes populars.
Per una educació pública, popular, antipatriarcal, de qualitat i en català!
Defensar la llengua no és cap delicte. Som força per passar a l’atac!
6 de juny de 2014,  Barcelona, Països Catalans
 
Alerta Solidària
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans