dilluns, 14 d’abril del 2014

El FEUP buscarà la reelecció al Consell de l'Estudiantat



El Front d'Estudiants Universitat Jaume I es tornarà a presentar a les eleccions per al Consell de l'Estudiantat de la Universitat Jaume I de Castelló que es celebraran el proper 20 de maig. El Front va prendre la decisió de buscar la reelecció en el Consell el passat dissabte 5 d'abril en la seua Assemblea Congressual.

Amb l'experiència de dos anys gestionant el Consell De l'Estudiantat Uji amb la majoria al Ple del Consell, i desprès d'extensos debats sobre la idoneïtat de canalitzar part dels esforços del moviment estudiantil de l'UJI en la via institucional, el Front ha decidit treballar per mantenir la confiança de l'estudiantat. El nou projecte buscarà centrar part de la mobilització per la defensa de l'ensenyament públic en l'òrgan de representació de l'estudiantat en la universitat per assolir millores a curt i mig termini, així com seguir aprofitant l'altaveu que suposa el Consell per continuar treballant en la conscienciació de l'estudiantat, tasca prioritària del Front.

El Front d'Estudiants ja ha celebrat la seua primera assemblea per planificar la campanya per a les eleccions i començar a perfilar la seua llista electoral, que s'haurà de presentar abans del 16 d'abril.

Després de dos anys al capdavant del Consell de l'Estudiantat, i malgrat presentar-se a la reelecció, el Front d'Estudiants continua denunciant l'escassa representativitat i democràcia existent a les universitats, d'acord amb l'actual model de governança, el qual supedita els interessos de l'estudiantat als d'altres agents, alguns externs a la universitat, ja que sempre situa a l'estudiantat en minoria en els òrgans de decisió universitaris: el Consell Social i el Consell de Govern.