dilluns, 3 de febrer del 2014

Exposició fotogràfica La rebel·lió de la paraula

Des del nostre sindicat us presentem l’exposició «La rebelión de la palabra», que podreu visitar durant tot el mes de febrer al rebedor de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI, per a donar a conèixer d’una manera visual la rebel·lió de l’Ejército Zapatista de Liberación Nacional (EZLN) i altres resistències de les comunitats indígenes del país.

«LA REBELIÓN DE LA PALABRA és una mirada reflexiva dels deu anys de resistència indígena que es van iniciar l’1 de gener de 1994 a l’estat de Chiapas, Mèxic.

I no pretén ser res més que una mirada o una reflexió. Aquest projecte també pretén donar altres arguments informatius, històrics i mostrar el que ha estat la resistència d’una cultura com la indígena, que durant més de 500 anys ha patit tot tipus de colonitzacions, guerres i conflictes per la terra, la qual ells consideren la seua mare.

El projecte ha estat creat per Ivan Ek i un grup de col·laboradors, després de 5 anys de convivència (1998-2003) amb la cultura indígena i registrant el conflicte zapatista, iniciat l’any 94 per una nombrosa part de la societat civil indígena i l’EZLN»