dimarts, 24 de setembre del 2013

Crònica de la xerrada sobre la Vaga Indefinida a les Illes Balears i Pitiusses

Més de 70 persones omplin l'acte de la Vaga Indefinida de docents de les Illes Balears i Pitiusses.

Aquest matí, a les 12h i a la Universitat Jaume I de Castelló ha tingut lloc un acte informatiu sobre la vaga indefinida de docents que s'està portant a terme des de fa nou dies a les Illes.

A l'acte ha intervingut Iñaki Aicart, portaveu de l'assemblea, qui ha explicat que la lluita dels docents ja porta dos anys en marxa però que la prepotència de l'administració Bauzá ha radicalitzat la lluita.

El portaveu ha explicat que l'any passat es van realitzar quatre vagues d'educació a les Illes, la inefectivitat d'aquestes va comportar que els docents s'organitzaren en assembla i, finalment, en juny decidiren fer una vaga indefinida. La llei imposava un suport de la vaga del 40% del professorat. Abans de l'inici de curs havien aconseguit superar el percentatge.

La vaga està sent tot un èxit a la majoria de les Illes, superant el 90% a Formentera, al voltant del 80 % a Eïvissa i del 50% a Mallorca, en el seté dia de vaga. Part de l'èxit d'aquesta vaga rau en l'oposició frontal de la societat civil al decret de trilingüisme de Bauzá. Aicart ha dit "la majoria de les escoles a Mallorca no estan funcionant. Els pares i mares donen, majoritàriament, suport a la vaga i s'organitzen per no portar els xiquets a escola".

A més, ha afegit que "a dia d'avui la Caixa de Resistència ja ha superat els 147.000€, a base de xicotes aportacions individuals. Això suposa una injecció d'energia i valor fonamental per continuar endavant amb la vaga".

Foto 
 Castelló, 24 de setembre de 2013
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans [SEPC-UJI]