dissabte, 6 de juliol del 2013

Comunicat arran la detenció, per part dels cossos repressius de l'estat espanyol, ahir a València

Comunicat arran la detenció, per part dels cossos repressius de l'estat espanyol, ahir a València

Durant el matí del passat dijous, el nostre company Pau, militant del SEPC del nucli de la Universitat de València, ha estat detingut acusat d'uns presumptes desordres i danys ocorreguts durant la darrera vaga estudiantil convocada a València el 9 de maig per l'Assemblea Interuniversitària. Aquesta detenció és un exemple més de l'escalada repressiva que està patint el moviment estudiantil organitzat a la ciutat de València. Són ja més de 20, les persones que han estat citades per un sumari obert per presumptes delictes comesos durant l'última jornada de vaga.
 
El passat 9 de Maig, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans no vam convocar a nivell nacional la vaga del sector educatiu http://www.sepc.cat/continguts/contingut/vaga9M.php. Tanmateix, a València, les militants del SEPC, tot i no convocar com a tal, vam participar a títol individual activament d'aquesta mobilització i jornada de lluita. I ho vam fer amb la legitimitat que tenia la convocatòria feta des de l'Assemblea Interuniversitària, de la qual en formem part. I que amb un discurs netament anticapitalista i en defensa de l'educació pública, es desmarcava clarament tant de la convocatòria com del discurs oficial de la vaga promoguda per sindicats tals com, CCOO, UGT o Sindicato de Estudiantes. I es per tot això, que vam eixir, com a part del moviment estudiantil que som, a defensar la Universitat Pública als nostres centres i als carrers de València.
 
Davant d'això, cap a les 18 de la vesprada, més de 40 persones s'han concentrat davant de Jefatura de Policia de València pèr mostrar la solidaritat amb Pau i intentar l'alliberament del nostre company. Durant la concentració de suport, la policia ha practicat diverses identificacions arbitràries i s'ha amenaçat amb la dissolució de manera violenta. Cap a les 19:30, i davant la notícia del trasllat a Jutjats, part de la gent ha continuat demanant la posada en llibertat davant del Jutjat de Guàrdia, cosa que ha passat cap a les 21:30 de la nit.
 
Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària volem condemnar aquesta detenció sense fonaments, amb una actuació totalment desorbitada de la policia que respon únicament a un intent de criminalitzar les lluites estudiantils i juvenils i amedrentar i fitxar els seus membres. Sense cap tipus de lògica jurídica ni arguments possibles, la policia i la mal anomenada justícia espanyola busquen l'aniquilament de qualsevol resposta al carrer i a les aules. De la mateixa manera volem felicitar a tota la gent que ha mostrat el seu suport davant aquesta nova agressió, element que ha sigut definitiu per accelerar la posada en llibertat del company detingut.
 
València, Països Catalans a divendres 5 de juliol de 2013