diumenge, 7 d’octubre del 2012

11 d'octubre, vaga d'estudiants!


Companys i companyes, un any més iniciem el curs acadèmic i un any més ho fem amb l’atac a l’educació pública, ho fem amb l'anunci d'unes mesures que, ens imposen com a necessàries quan son totalment ideològiques. Unes mesures injustes i impopulars que no són més que una ofensiva contra els drets de la classe treballadora i els estudiants. Mesures com:

• La pujada brutal de taxes que, de moment, ja ha aconseguit que aquest curs el nombre de primeres matricules baixe un 10%, és a dir, s'han quedat fora de la
 universitat uns 150.000 nous alumnes per motius econòmics, i això sense contar els companys i companyes que ja estaven estudiant i aquest nou curs no s'han pogut matricular perquè no els arriba per a pagar la matrícula.
• La retallada d’un 21,9% en educació en els pressupostos generals, és a dir, més de 600 milions d'euros que deixaran d’invertir-se en el futur de l'estat. El que suposarà una reducció del nombre de beques per als estudiants amb uns requisits més elevats per a accedir a aquestes.
• L’avantprojecte de la LOMCE, una nova contrareforma que, entre altres coses, proposa la selecció primerenca i irreversible de l’alumnat, els desplaçaments forçosos del professorat o la competitivitat entre els centres convertint el sistema educatiu en un mercat educatiu.

Totes aquestes envestides juntament amb Bolonya o l'estratègia universitat 2015, son agressions declarades per part dels mercats, dels poders empresarials i financers a un sistema educatiu que tot i tenir greus problemes estructurals i no haver arribat mai als nivells d'inclusió social dels països del seu entorn, havia estat guanyat per les lluites de milers d'estudiants i treballadors per aconseguir el seu legítim dret a l'educació pública.

No volem deixar passar l'oportunitat de manifestar la nostra més sincera solidaritat amb els represaliats durant les últimes protestes i mobilitzacions a Castelló. Des del Front d’Estudiants per la Universitat Pública condemnem l'actuació desproporcionada i injustificada dels cossos de seguretat de l'Estat, així com l'aprovació d'aquesta actuació per part de diferents representants tant de la universitat com de la ciutat de Castelló. Desgraciadament podem veure com aquesta pauta es repeteix al llarg de l'Estat, allí on hi ha defensa lícita dels drets fonamentals ens trobem amb el capital recorrent a les més miserables mesures feixistes.

I per aquest motiu ens trobem hui aquí, per continuar amb la lluita pels nostres drets, drets que no aconseguirem si no és instruint-nos, mobilitzant-nos i organitzant-nos, unint-nos per a donar una resposta forta i clara:

LA UNIVERSITAT NO ES VEN!
UNITS FEM FRONT!