divendres, 11 de setembre del 2015

11S. Països Catalans: en marxa cap a la llibertat

Enguany, els i les estudiants dels Països Catalans ens trobem davant una altra Diada de Catalunya que tornarà a estar marcada per una multitudinària mobilització popular. La manifestació convocada a la Meridiana de Barcelona, amb el suport de múltiples actors polítics i socials del nostre país, pretén que la mobilització popular continuï essent un dels motors del procés independentista al Principat.
Com a estudiants sabem que va ser aquesta mobilització popular, i no els partits polítics que porten anys intentant dilatar la ruptura democràtica amb l’Estat espanyol, la clau per iniciar aquest procés i l’única manera que es produeixi una ruptura i un veritable procés constituent beneficiós per les classes populars del Principat. Així, és necessari que com a estudiants continuem impulsant aquesta mobilització popular i l’allunyem del discurs del fals transversalisme promogut, principalment, per CiU i ERC, i la dotem d’un marcat caràcter social que permeti construir un model social i productiu allunyat de les estructures del capitalisme.
Som conscients que la independència, per si sola, no ens portarà a construir un sistema educatiu popular, públic, antipatriarcal i de qualitat. Per tant, és imprescindible associar la independència amb la justícia social i l’alliberament de gènere perquè aquesta culmini en el començament d’unprocés constituent que ens permeti avançar cap a un sistema social just i igualitari.
A més, enguany, l’11 de Setembre també ve marcat per les eleccions convocades en clau plebiscitària el 27-S. Aquests comicis, en principi, han de substituir el referèndum que les prohibicions de l’Estat espanyol i la falta de coratge i compromís d’alguns autoanomenats independentistes van impedir. Els estudiants de les classes populars sabem que unes eleccions, per si mateixes, mai ens duran a un escenari nítidament rupturista ja que els poders econòmics i fàctics imposaran els seus beneficis milionaris sobre la voluntat democràtica de la nostra societat. Un exemple recent d’aquest fet és el cop d’estat encobert que la Troika i la Unió Europea han realitzat sobre la voluntat del poble grec, expressada en referèndum, de no acceptar les condicions del rescat sobre l’economia grega que condemnaven a la pobresa a milers de persones d’aquest país.
Per tant, ara més que mai és imprescindible que els estudiants ens organitzem i creem estructures de contrapoder que ens permetin lluitar contra aquells qui volen aniquilar el nostre present i negar-nos un possible futur. Tot i així, com a SEPC animem a tots els estudiants a votar la Candidatura d’Unitat Popular: l’única candidatura que representa un programa de veritable ruptura amb l’Estat espanyol i de transformació social, l’única opció per a governar-nos nosaltres mateixos.
Finalment, cal destacar que el SEPC, com a organització estudiantil que defensa la independència dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, i la construcció d’un marc educatiu únic arreu del nostre país, sabem els perills i les virtuts que pot representar el procés independentista del Principat respecte la resta de territoris dels Països Catalans. És essencial que continuem defensant que el nostre marc d’acció política són els Països Catalans: no oblidem els atacs perpetrats contra la nostra identitat, comuna, que prenien la forma de la “Llei de Senyes d’Identitat” al País Valencià, de la “Llei de Símbols” a les Illes Balears, o que intentaven relegar en l’oblit la llengua catalana a la Franja. Som conscients que la independència del Principat és només un petit pas en defensa de la independència, el socialisme i el feminisme al conjunt de la nostra nació.
Així, l’11 de setembre encoratgem a tots els i les estudiants del nostre país a participar als actes i manifestacions convocats per l’esquerra independentista arreu del territori i a l’eix educatiu de la manifestació de la Meridiana.
Per una educació digna en una terra lliure!
Felanitx, 26 d’Agost del 2015