diumenge, 15 de desembre del 2013

Absolució expedientades UJI

Des del nucli de la Universitat Jaume I del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC-Uji) volem denunciar públicament el nou atac que des del rectorat s'està efectuant contra el moviment estudiantil combatiu de la nostra universitat.


El passat 30 d'octubre va tindre lloc la xerrada “Música combativa: una història de repressió” al cicle de conferències que va organitzar el Consell d'Estudiants de l'UJI durant la setmana de benvinguda.

A causa de la pressió exercida pels mitjans de comunicació més conservadors i sensacionalistes, l'equip rectoral de l'UJI, que com ja ha demostrat en moltes més ocasions del passat està més pendent de la seua imatge que no de defensar el dret a la llibertat d'expressió al sí de la seua universitat, va decidir censurar l'acte i atemptar contra l'autonomia del Consell d'Estudiants.

Aquesta xerrada va ser finalment organitzada pel Front d'Estudiants per la Universitat Pública, plataforma aglutinadora de l'esquerra universitària, i del qual forma part la militància del SEPC.

Els ànims, l'esforç i l'afany per una universitat plural i crítica per part dels militants del FEUP van fer possible la realització d'aquest acte, sens dubte el més multitudinari de tota la setmana de benvinguda. A més a més, cal destacar que malgrat l'aparició d'un grupuscle de neonazis a la universitat, va succeir tot sense cap altercat.


Més endavant i a dia d'avui, el rectorat ha decidit aplicar sancions i obrir tres expedients disciplinaris. L'elecció dels “responsables” ha estat totalment injusta i arbitrària, com si d'una dictadura es tractara, han escollit de caps de turc a les coordinadores dels sindicats SEPC i Acontracorrent, així com un tercer company que diuen que va ser identificat el dia de la xerrada.


Es tracta d'una persecusió i un atac tant al FEUP com als sindicats i al mateix Consell d'Estudiants, ja que els expedientats també són portaveu, secretari i membre de la Junta Permanent d'aquest, els quals seran processats mitjançant un decret franquista de 1954.


Des del SEPC-UJI exigim que aquests tres expedients queden arxivats ja que els fets ocorreguts no mereixen cap tipus de sanció. A més a més, considerem una incoherència política molt seriosa que el mateix rectorat, aparentment, democràtic i progressista, estiga aplicant un decret de l'època franquista que és merament sancionador sense donar lloc a debat ni a la resolució de cap conflicte. A dia d'avui, tenim més clar que mai la legitimitat dels nostres actes i la defensa aferrissada del nostre dret a la llibertat d'expressió.



#NoexpedientsUJI
#SomForça