dissabte, 30 de març del 2013

En suport de la VAGA de professorat interí


 Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) donem tot el nostre suport a la convocatòria de vaga de sis dies convocada pel Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià-Intersindical Valenciana (STEPV-Iv) i la Coordinadora de Professorat interí que està portant a terme el professorat interí.
 creiem que la convocatòria d’aquesta, mitjançant l’expressió de la voluntat d’aquest col•lectiu a les assemblees arreu del País Valencià, mostra la capacitat de les classes populars d’organitzar-se i crear un contrapoder clar envers a les institucions ràncies que ara mateixa solament representen els interessos d’unes classes que, al cas de l’educació pública, han optat per una privatització massiva d’aquesta acompanyada d’un fort atac al català mitjançant un fort intent de marginalització d’aquesta.
 
La LOMQE que el govern espanyol vol aplicar arreu de l’Estat Espanyol no és més que una eina més per imposar la ideologia conservadora, espanyolista i mercantilista que cada vegada intenta, de manera més i més persistent, apoderar-se de la nostra educació. L’estudiantat, i el conjunt de l’educació pública, fa temps que estem sofrint aquest atac d’una manera més subtil, l’ Estratègia Universitària 2015 no deixa de ser un pla de les classes dominants per convertir el nostre sistema educatiu en poc més que un espai per a les empreses i l’aplicació de la doctrina del màxim benefici, deixant a banda l’actitud crítica i que realment ens educa per construir una alternativa capaç i real.
 
Amb la crisi del capitalisme les classes dominants han començat una forta ofensiva per utilitzar aquesta mateixa crisi de sistema d’excusa per expandir més el seu sistema privat a tots aquells sectors que fins ara eren públics. L’estudiantat, el professorat i el conjunt de les classes populars tenen el deure de protegir allò que varem guanyar amb les revoltes populars, front a l’atac de les classes dominats i els seus interessos, nosaltres les classes populars tenim la necessitat d’organitzar-nos i actuar d’una manera contundent.
 
Per una educació pública de les classes populars i en català, donem suport a la vaga del professorat interí, el professorat que ens dona exemple de dignitat i lluita i no aquell que no surt de les classes i de la poltrona. Per la nostra educació, construint el camí cap a la vaga indefinida.