dijous, 28 de febrer del 2013

Un 80% de seguiment a la primera jornada de vaga universitària a Castelló


ENRIC SENDRA 27/02/2013
Els i les estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló, convocats pel Consell de l'Estudiantat, han començat avui el primer dia de vaga en el marc de les 48 hores d'aturada previstes. Segons el Rectorat de la pròpia universitat, la vaga hauria rebut el suport de quasi un 80% de l'alumnat. Per demà s'espera un seguiment encara més ampli i unes mobilitzacions molt participatives.
La jornada ha estat marcada pels bloquejos de les entrades al campus universitari, on hi havien piquets que dificultaven l'entrada de vehicles i impedien el pas al recinte. Els estudiants han desplegat pancartes reivindicatives, així com realitzat diversos cerca-aules per animar la resta d'alumnes a secundar la vaga. A les facultats de Ciències Jurídiques i Econòmiques i a l'Escola Superior de Tecnologia el seguiment ha estat proper al 75%, mentre que a la Facultat de Ciències Humanes i Socials s'ha situat en el 90%.
Demà continuarà la jornada i estarà marcada per les mobilitzacions en defensa de l'ensenyament públic. La manifestació eixirà a les 11h des de l'Àgora de la universitat i continuarà a les 12h des de la Plaça de la Independència (la Farola), on s'hi sumarà l'estudiantat de secundària.