divendres, 17 d’agost del 2012

Ja som Palestina

Comença la Brigada Països Catalans amb Palestina La Xarxa d’Enllaç amb Palestina es disol després de 10 anys d’activitat i solidaritat amb el poble palestí però amb la consciència tranquil·la de la feina ben feta i la convicció de que aquesta lluita, la del poble palestí, sempre formarà part de tots els militants i brigadistes que han participat de la XEP.

Aquest últim any no podia acabar-se sense la formació d’una nova brigada que des d’avui ja és a Palestina. La XEP sempre ha treballat per potenciar i augmentar la presència internacional en els Territoris Ocupats i així aconseguir incrementar la solidaritat entre el poble català i el poble palestí. La Brigada del 2012 porta per nom “Països Catalans amb Palestina” y la conformen membres d’organitzacions de l’Esquerra Independentista i Casals d’arreu del territori. Els participants som Arran, el SEPC, Endavant, el Terra de València i el Casal de Perpinyà.

Els brigadistes hem estat durant els últims mesos formant-nos sobre el conflicte palestí així com celebrant xerrades, concerts i sopars d’autogestió per finançar la brigada amb tot el suport de la mateixa XEP.

L’objectiu de la nostra brigada és conèixer de primera mà el conflicte i la lluita del poble palestí. Conviure amb ells durant dues setmanes, viure la seva realitat, conèixer la seva història, aprendre d’ells, veure amb els nostres propis ulls la realitat social i política que es viu a Palestina i enfortir els lligams entre els nostres pobles. I sobretot, el més important, tornar aquí per explicar-ho. Explicar les injustícies a les que l’Estat d’Israel sotmet al poble palestí i la dignitat de tots i totes les palestines que han pres la decisió de lluitar.

Al llarg de la brigada visitarem Jerusalem, Betlem, Hebron, Ramala, Nablús, Jenin, Natzaret i Haifa, així com diferents camps de refugiats. També ens reunirem amb organitzacions de presos, associacions de dones, organitzacions juvenils, associacions que treballen amb nens i nenes, sindicats i partits polítics,… Paral·lelament, els i les brigadistes actualitzarem el bloc del projecte (brigadaxep2012.wordpress.com) de forma diària amb cròniques, vídeos, fotografies i opinions diverses sobre les activitats que anem fent.

Solidaritat i lluita amb el poble palestí i català. Dos pobles, una mateixa lluita.
Arran, organització juvenil
SEPC, organització estudiantil Endavant, organització política
Centre Social Bar Terra, de València Ràdio
Arrels, de Perpinyà

Trobareu tota la informació i podreu fer el seguiment als brigadistes a travès d'aquest enllaç: http://brigadaxep2012.wordpress.com/