dimecres, 27 de juny del 2012

El SEPC davant el nou atac que pateix l’ensenyament català

Ahir, 26 de juny, el Tribunal Suprem Espanyol anunciava la retirada de la llengua catalana a les aules de Catalunya en el període d’ensenyament infantil, de tres a sis anys. Així doncs, a partir d’ara els infants d’una part del nostre país deixaran d’escol·laritzar-se en català per restar subordinats, una vegada més, a l’espanyolització que pateixen les nostres terres.

Però aquesta notícia, no ve de nou, els atacs a la llengua són constants. A la Franja hi eliminen la oficialitat del català per dir-ne aragonès oriental i afeger-hi una mentida més a la llista d’invents per eleminar-nos com a poble que porta a terme l’Estat Espanyol. Al País Valencià i a les Illes, l’ofensiva espanyola contra l’unitat territorial és més forta que mai i els governs feixistes del Partit Popular de la mà del d’Artur Mas a Catalunya, es mostren més vulnerables que mai en veure com creix la força del moviment independentista català i les úniques armes que tenen són la de voler acabar amb la llengua, el que ens uneix com a poble i el que ens marca la història.

L’Estat Francès també és culpable. Culpable de restringir l’educació catalana a aquells que puguin accedir a les Escoles Bressoles i de no ensenyar als nens i nenes en l’àmbit educatiu públic de la Catalunya Nord que la llengua comuna és el català. Un territori que pateix una ocupació francesa i que maltracta la cultura catalana d’aquest.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, una vegada més, mostrem el nostre rebuig a qualsevol mesura que trenqui la unitat dels Països Catalans així com defensem el dret a l’escol·larització en català des dels més petits fins als més grans a qualsevol racó de la nostres terres. Venim d’unes generacions que varen lluitar fins el final per aconseguir unes escoles on el català fos la llengua vehicular, i malgrat que encara hi patim la presència espanyola i francesa, no podem permetre que mica en mica ens eliminin la llengua comuna.

De Salses a Guardamar i de Fraga a Mao, l’escola en català. Som Països Catalans!


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

27 de juny del 2012