dimarts, 6 de març del 2012

El SEPC davant la criminalització del Consell de l'Estudiantat

Des del Sindicat d’Estudiants del Països Catalans volem desmentir les acusacions llançades al llarg de l’última setmana per dos membres del Consell de l'Estudiantat de la Universitat Jaume I, membres d' Unión Universitaria (associació estudiantil vinculada amb el Partit Popular) cap al portaveu del nostre sindicat.

Concretament des del Consell d’Estudiants volen obrir una investigació, per tal d’obrir un expedient a un company nostre. Els fets es remunten a unes declaracions que recolzaven els atacs policials contra el estudiants que es manifestaven en València. A més a més intentaven deslegitimar el moviment estudiantil dient que “Lo peor es que dicen que se manifiestan unos chavales cuando solo son peludos con rastas y barba, que aparentemente tienen más de 25” quan hi va haver bastants menor d’edat detinguts, discriminant-los per la seua aparença estètica, i el més important, dient que les càrregues policials estaven justificades per ser manifestacions il·legals, contradient el comunicat oficial de la nostra universitat.

A la festa de l’aniversari de l’UJI va haver un creuament de paraules pujades de to, entre el nostre portaveu i Juan Luis Saura, viceportaveu del Consell, a les que Saura es refereix com a amenaces i agressions. També consideren un acte delictiu voler pujar una pancarta a l’escenari anunciant la darrera vaga d’estudiants.

Des del SEPC creiem desmesurada les represàlies que pretenen portar a terme el Consell de l’Estudiantat contra el nostre company. Afirmem que en cap moment van haver amenaces ni agressions cap al viceportaveu del consell i entenem que l’únic objectiu que persegueix el Consell de l’Estudiantat de la Universitat Jaume I amb aquests fets és criminalitzar el treball del SEPC i desprestigiar el legítim treball del moviment estudiantil de la nostra Universitat.

Castelló, 4 de març de 2012

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans