dimecres, 29 de febrer del 2012

Crònica del 29F

Èxit rotund. Amb aquesta frase es pot resumir la jornada de vaga i manifestació del 29 de febrer a Castelló.

Després d'una ocupació de 48 hores a la Facultat de Ciències Humanes i Socials la jornada de mobilització va començar amb una concentració a l'Àgora de la Universitat, concentració que es desplaçà de seguida cap a la porta del Consell de l'Estudiantat amb l'objectiu de mostrar el rebuig de la comunitat universitària a les declaracions fetes per un dels seus portaveus on justificava les càrregues policials durant les protestes a l'IES Lluís Vives.

A continuación s'inicià una marxa cap al punt d'exida de la manifestació, abans, però, es va realitzar una protesta simbòlica davant del Banco Santander, impulsor de les beques préstec, situat a l'interior de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. Cal remarcar la forta presència de seguretat privada durant els actes realitzats dins del campus.

Passades les dotze del migdia, la marxa, que havia tallat la via pública des de l'eixida de la Universitat, arribava a la plaça de la Independència on va ser rebuda per la gent que ja s'hi concentrava. En pocs minuts milers de persones van omplir de gom a gom l'inici de la manifestació i es va donar el tret de sortida a la mateixa.

El recorregut va transcórrer sense cap incident a remarcar pels carrers més cèntrics de la capital de la Plana fins arribar a la Conselleria d'Educació, situada a l'avinguda del Mar, on es va procedir a la lectura del manifest unitari on es va remarcar que l'única via per aturar el procés de destrucció de la universitat pública és continuar amb la lluita i les mobilitzacions.




Castelló, 29 de febrer de 2012

Sindicat d'estudiants dels Països Catalans [SEPC-UJI]